Ķirši. Kas jāzina pirms konservēšanas

Ķirši. Kas jāzina pirms konservēšanas

No ķiršiem gatavo ievārījumus, kompotus, želejas, sīrupus un pikantus biezeņus. Tie ir piemēroti arī sasldēšanai un kaltēšanai/žāvēšanai.

  • Konservēšanai paredzētajiem ķiršiem jābūt sausiem un tīriem ar gludu, spīdīgu miziņu un sulīgiem kātiņiem. Nav ieteicams izvēlēties ķiršus bez kātiņiem, jo tie var būt pārgatavojušies, savukārt ļoti mīkstos, matētos ķiršos, iespējams, iemitinājies tārps.
  • Pēc kauliņu izņemšanas no 500 g ķiršu paliek pāri tīrā masa aptuveni 380 - 400 grami.
  • Ja ķiršus pirms konservēšanas nepieciešams kādu dienu uzglabāt, nekādā ziņā nevajag tos bērt polietilēna maisiņā. Līdz konservēšanai ķirši jāuzglabā ar visu kātiņu.
  • Ja vajag ķiršus mazgāt, to dara pirms kātiņu un kauliņu izņemšanas, jo citādi tiem iztecēs sula.
  • Kauliņus vislabāk un visērtāk var izņemt ar speciālu ierīci, kas nopērkama veikalos, taču, ja tās nav, tad ar nazi nedaudz iegriež ķirsi un kauliņu ar naža galu uzmanīgi izbīda laukā.
  • Kauliņus ir vieglāk izņemt, ja ķiršus pirms tam uz īsu brīdi ievieto saldētavā.
  • Tā kā saldie ķirši satur maz pektīna, gatavojot ievārījumu, ieteicams pieliet nedaudz citrona sulas. Saldo ķiršu ievārījums ir gardāks, ja burkā ieliek pāris ķiršu kauliņu vai pielej glāzīti ķiršu degvīna.

Teksts no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galējaapgāds "Zvaigzne ABC"

Foto: Depositphotos.com


Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties


Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi