Lūk, ko der zināt par zemenēm!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Zemeņu laiks rit pilnā sparā un tieši tāpat arī našķošanās ar šīm gardajām ogām. It kā šķiet, ka zemenes mums tik sen jau zināmas un baudītas, un, ka zinām par tām visu, tomēr ir daudz knifiņu, par kuriem iespējams pat nebiji dzirdējis.

  • Zemenes jānolasa tikai tad, kad tās ir pilnībā nogatavojušās, jo pēc novākšanas ogas neturpina gatavoties.
  • Vispiemērotākais trauks zemeņu pārvietošanai no dobes vai tirgus līdz mājām ir pīts groziņš, kurā iekļūst gaiss un ogas nesaspiežas.

Aukstā zemeņu zupa ar saldo krējumu

Foto: Depositphotos.com
  • Zemeņu kvalitāti samazina ūdens, tāpēc tās jāmazgā ļoti uzmanīgi - vislabāk pa vienai ogai kopā ar kātiņu jānoskalo zem vieglas auksta ūdens strūklas. Spēcīga ūdens strūkla bojā nogatavojušās ogas.
  • Kātiņu un kauslapas ieteicams noņemt tikai pēc tam, kad ogas ir nomazgātas un nosusinātas, jo citādi tās zaudē sulu un kļūst ūdeņainas.
  • Jo ilgāk zemenes pirms konservēšanas uzglabā neapstrādātas,  jo vairāk aromāta un vērtības tās zaudē.

Zemeņu un saldējuma kokteilis

Foto: Depositphotos.com
  • Ja nepieciešams, lai cukurs ātrāk izkustu, to var iepriekš sasildīt cepeškrāsnī.
  • Ar zemenēm labi sader citronmelisa, piparmētra, estragons, lavanda, vaniļa, rozmarīns, timiāns un baziliks.

Teksts no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galējaapgāds "Zvaigzne ABC"

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu