Svaigas idejas pavasara maltītēm

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Ja sātīgās ēdienreizes ir apsveicamas aukstajās dienās, tad pavasarī prasās kaut kas vieglāks. Pavasaris ir lielisks laiks, lai mainītu savus ēšanas paradumus.

Košās zupas.

Karstās zupas mūs vēl arvien priecē, īpaši, ja tās ir atsvaidzinātas ar košiem agrajiem dārzeņiem vieglā buljonā. Centieties radīt vieglu atsvaidzinošu efektu, nevis pārāk piesātinātu košumu. Pasniedziet zupas ar pildītām pankūkām vai sagrieztiem svaigiem zaļumiem. Kad ārā laiks ir siltāks, sāciet gatavot aukstās zupas, izmantojiet pavasara zaļumus un jaunos dzinumus.

Vistas zupa ar koriandru

Foto: Receptes.lv

Tvaicēti ēdieni.

Tvaicēšana ir lielisks paņēmiens, lai pagatavotu vieglus un veselīgus ēdienus. Tvaicējiet zivi, vistu, follijā ietītus dārzeņus, lai saglabātu pēc iespējas piesātinātāku garšu. Pievienojiet lauru lapu, maurlokus, pētersīļus, fenheļa jaunos dzinumus. Citrona šķēlītes, laima vai apelsīna miziņas, lociņi un ingvers ir lieliskas garšas piedevas.

Tvaicēti pavasara dārzeņi ar vistas krūtiņu un zaļo lēcu un garšaugu mērci

Foto: Receptes.lv

Vieglie gulaši.

Izvēlieties mīkstu gaļu, zivis, vistu vai jūras veltes, kuras ir paredzētas cepšanai uz pannas. Sīkstā gaļa ir stundām ilgi jācep cepeškrāsnī. Apcepiet lociņus kopā ar seleriju un burkāniem. Pēc tam pievienojiet pārējās sastāvdaļas. Izmantojiet sidru, baltvīnu un vistas buljonu, lai pagatavotu vieglās mērces un gatavošanas beigās pievienojiet agros pavasara dārzeņus, kraukšķīguma saglabāšanai. Tā vietā, lai mērces konsistenci padarītu biezāku, izmantojot kartupeļu cieti vai miltus, pavāriet ēdienu uz pannas, lai saglabātu garšas koncentrāciju. Ja vēlaties, varat pievienot vienu ēdamkaroti saldā krējuma.

Cepta gaļa.

Karbonādi, fileju vai steiku iemarinējiet olīveļļā, kurai ir pievienoti ķiploki un apelsīnu miziņa, vai sulā ar pāris pilieniem balzamiko etiķa, pēc tam grilējiet. Pasniedziet ar asām mērcēm, piemēram, ar dabīgo jogurtu, kuram pievieno dažādus zaļumus. Varat pamēģināt pievienot skābenes, maurlokus un piparmētru.

Cālis ar zaļajām pupiņām ķīniešu gaumē

Foto: Receptes.lv

Jēra gaļu cepiet traukā, kurā ir ielikts rozmarīns un veselas ķiploku daiviņas aromātam. Cepta vista kļūs vēl gardāka, ja tās gatavošanas procesā izmanto citrona gabaliņus un lauru lapas. Piedevā pasniedziet jaunos kartupeļus.

Ātrā apcepšana.

Jēra, vistas un pīles fileja ir ideāli piemērota cepšanai vok – pannā kopā ar plāni sagrieztiem agrajiem pavasara dārzeņiem. Mazliet gaļas un daudz dārzeņu atsvaidzina pusdienas, padara tās vieglākas. Pasniedziet kombinācijā ar aromātiskām eļļām, ķiplokiem, čili pipariem un citrona šķēlītēm, vai arī pasniedziet gaļu uz šķīvja, kurš ir noklāts ar salātu lapām.

Autors: Bonappetit.lv

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu