Ēd un tievē - 7 produkti, kas palīdzēs

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Ko ēst, lai varētu novājēt? Atbilde uz šo jautājumu ir slaida auguma noslēpums. Vieni produkti stimulē vielmaiņu, citi kontrolē cukura līmeni asinīs, trešie veicina ilgstošu sāta sajūtu. Mēs jūsu uzmanībai piedāvājam 7 produktus, kurus vairākums dietologu ir atzinuši par pašiem veselīgākajiem liekā svara samazināšanai un veselības izlabošanai.

Selerijas

Galvenais šīs absolūtās diētiskās rekordistes noslēpums ir ne tikai tās zemajā kaloritātē (tikai 3kkal vienā selerijas stiebrā). Selerijām ir ,,negatīva,, kaloritāte. Tas nozīmē, ka organisms šī dārzeņa pārstrādei un sagremošanai tērē vairāk enerģijas nekā uzņem, to apēdot.

Padoms

Seleriju salāti ir labākais sākums jebkurai maltītei. Taču nav vērts seleriju izlietot sulai, lai sev nelaupītu galveno šī produkta vērtību – šķiedrvielas.

Seleriju salāti ar ābolu un burkānu

Foto: Receptes.lv

Dzērvenes

Neaizvietojama oga cīņai ar vēdera ,,riepu,,. Tas viss pateicoties dzērvenēs esošajām daudzajām dažādajām skābēm, kuras uz vēdera taukiem iedarbojas kā emulgators, burtiski izšķīdinot tos vieglākai utilizācijai.

Padoms

Dzeriet dzērveņu sulu, lai palīdzētu limfātiskajai sistēmai un aknām pārstrādāt tauku sadedzināšanas atlikumus. Bonusā jūs iegūsiet sniegbaltu smaidu. Dzērvenēs esošie antioksidanti aizkavē nogulšņu veidošanos uz zobiem un parodontozes attīstību.

Dzērveņu morss

Foto: Receptes.lv

Ziedkāposti

Ziedkāpostu gastronomiskās iespējas nekādā mērā neatpaliek no diētisko produktu vērtības. Par cik ziedkāpostos nav cietes, tad šo dārzeni var ēst bez ierobežojumiem, un tas jūsu auguma slaidajām aprisēm nāks tikai par labu. Ziedkāpostos ir antikancerogēnas vielas, folijskābes un C vitamīns. No C vitamīna līmeņa ir atkarīga tauku dedzināšanas intensitāte fizisko nodarbību laikā.

Padoms

Gaisīgās kartupeļu biezputras cienītājiem mēs iesakām šo biezputru aizstāt ar ziedkāpostu biezeni. Bez tam no ziedkāpostiem var pagatavot lielisku balto mērci, kura ir absolūti veģetāra un ar zemu kaloritāti.

Puķkāpostu mērce

Foto: Receptes.lv

Beztauku jogurts

Tenesijas Universitātes zinātnieku pēdējie pētījumi pierāda, ka tie cilvēki, kuri apēd trīs jogurta porcijas dienā, zaudē divas reizes vairāk liekā svara nekā tie, kuri ignorē šo skābpiena produktu. Dietoloģijas pētījumu vadītājs Maikls Zimels skaidro, ka bioaktīvo vielu savienojumi, kuri ir jogurtā, palēnina tauku nogulsnēšanās procesu un stimulē tauku dedzināšanu, īpaši jostas vietas rajonā.

Padoms

Palieliniet jogurta lietošanu uzturā. Lietojiet to kopā ar zaļumiem un jebkuriem dārzeņiem. No jogurta varat pagatavot visdažādākās mērces dārzeņu salātiem.

Salātu plate ar jogurta mērci

Foto: Receptes.lv

Zemesrieksti

Kaut arī zemesrieksti nav gluži rieksti, tomēr tie ir atzīti kā diētisks produkts. Zinātniski ir pierādīts, ka zemesriekstu cienītājiem ir daudz zemāka ikdienas uztura kaloritāte un ķermeņa masas indekss. Šādu rezultātu noslēpums ir ne tikai atsevišķās vielās, kuras ir zemesriekstos un veicina sāta sajūtu, bet arī to kombinācijās, kuras zinātnieki vēl tikai sāk atklāt un izpētīt.

Padoms

Zemesriekstu institūta (ir tāds institūts ASV!) zinātnieki apgalvo, ka katru dienu lietojot uzturā zemesriekstus, ievērojami var paaugstināt uzņemto šķiedrvielu, magnija, folijskābes un E vitamīna daudzumu organismā. Ieteicamā dienas deva ir ne vairāk kā 40g zemesriekstu vai 2 ēdamkarotes zemesriekstu eļļas.

Trīs sastāvdaļu vegānu cepumi

Foto: Receptes.lv

Prosa

Prosa ir hipoalerģiska, nesatur glutēnu, viegli pārstrādājama un izceļas ar optimālu olbaltumvielu saturu. Prosā esošais magnijs, ir deficīts minerāls mūsu uzturā, bez kura nav iespējams neviens process mūsu organismā. Japāņu zinātnieki ir atklājuši vēl kādu prosas priekšrocību. Laboratorijas dzīvniekiem, kuri 20% olbaltumvielu ieguva, lietojot uzturā prosu, 3 nedēļu laikā ievērojami samazinājās glikozes un triglicerīdu līmenis asinīs, bet adiponektīda (apetītes regulētājs) līmenis paaugstinājās.

Padoms

Prosu var izmantot kā piedevu gaļas ēdieniem, mērcēm un zupām, lai piešķirtu tumīgumu, dārzeņu sacepumos un biezputrās.

Prosas biezputra

Foto: Receptes.lv

Kanēlis

Saskaņā ar pēdējiem pētījumiem, kurus publicēja portāls Diabetes Care, kanēlis pazemina holesterīna līmeni un samazina apēstās barības glikēmisko indeksu par 18 – 29% (jo indekss ir augstāks, jo ātrāk asinīs paaugstinās insulīna – hormona, kurš lieko cukuru pārvērš taukos, līmenis asinīs). Aizturot insulīna svārstības pēc ēšanas, kanēlis ne tikai novērš tauku nogulsnēšanos, bet arī palēnina gremošanu, kam pateicoties sāta sajūta ir ilgstošāka. Dienā pietiek uzņemt tikai 3g kanēļa (tas ir mazāk kā 1 tējkarote).

Padoms

Pievienojiet kanēli jogurtam, augļu salātiem un auzu putrai – šie ir labākie kanēļa kompanjoni.

Puķkāposta - kanēļa putra 

Foto: Receptes.lv

Raksta autors: Bonappetit.lv

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu