Kā pārbaudīt vai soda un cepamais pulveris ir lietojami?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ja tavas pankūciņas ir pārāk plakanas un kūka "nepaceļas" apjomā, iespējams, ka izmantotā sastāvdaļa, kas atbildīga par šo, ir zaudējusi spēju pildīt savu darbu. Portāls "Reader's Digest" skaidro kā veikt cepamā pulvera un sodas testu.

Ja tavas iecienitākās rceeptes pēkšņi neizdodas, necel paniku, tam, iespējams, ir pavisam vienkāršs izskaidrojums. Varbūt sodai un cepamajam pulverim ir beidzies termiņš? Nereti šādus sausos maisījumus pārberam burciņās, lai tiem netiek klāt mitrums, bet vai kāds uzraksta arī to derīgumu termiņu. Droš vien tikai retais. Vidējais šo produktu derīguma termiņš ir 6 mēneši, bet ja datumu vairs nevari atrast, lūk, metodes kā pārbaudīt vai tie vēl lietojami:

Kā pārbaudīt cepamo pulveri?

Ieber vienu tējkaroti pulvera krūzītē un pievieno 1/3 krūzes karsta ūdens. Ja tas sāk burbuļot, ar cepamo pulveri viss, labi, bet, ja nekāda reakcija nenotiek, ir laiks doties uz veikalu.

Foto: Depositphotos

Kā pārbaudīt sodu?

Ieber 1/4 tējkarotes sodas krūzītē un pārlej ar divām tējkarotēm etiķa. Gluži tāpat kā ar cepamo pulveri - ja tas neburbuļo, tā lietošanas laiks ir beidzies un ir nepieciešams iegādāties jaunu, ja vēlies, lai gatavotie ēdieni izdodas kā plānots. 

Lasi vēl:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu