Atbrīvo virtuvi: 7 lietas, kurām nebūtu jābūt tavā virtuvē

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Šīs septiņas bezjēdzīgās lietas ir gandrīz katrā virtuvē: tās aizņem vietu un bojā telpas estētiku. Apbruņojies ar atkritumu maisu, pacietību un pirms svētkiem atbrīvo virtuvi  no liekā, iesaka "Food in my room".

Maisiņi

Mūsdienās noteikti tikai paši slinkākie un izolētākie nav informēti par ekoloģijas problēmām pasaulē. Viens no postiem ir milzīgais plastmasas maisiņu patēriņš. Tā vietā, lai katrā iepirkšanās reizē tos iegādātos, izvēlies kādu ērtu auduma maisiņu vai somu, kuru nēsā visu laiku līdzi. Bet jau esošos maisiņus sašķiro un izmet atbilstošā konteinerā.

Atgādinājumu lapiņas

Visu veidu piezīmju lapiņas, kas tev atgādina, ka jānopērk olas vai neaizmirst par pierakstu pie friziera, neizrotā tavu virtuvi, bet, gluži pretēji, piešķir tai nevīžīgu izskatu. Izmanto klasisko plānotāju vai pieejamās priekšrocības, ko sniedz viedtālruņi.

Trauciņi, burkas un pudeles

Ja visu trauku un trauciņu kolekcija pārsniedz tavas vajadzības un tikai aizņem vietu virtuvē un rada neērtības, tad ir laiks savākt visu un nodot pārstrādē. Atdod vietu kam jaunam, skaistam un noderīgam.

Kaudze ar dažādiem konserviem

Ja esi pārliecināts, ka produktu derīguma termiņš nav beidzies, iespējams, šī ir lieliska iespēja pagatavot kaut ko jaunu un interesantu, izmantojot lečo, marinētus gurķus vai konservētas pupiņas. Vai arī atdod tos kādam, ja nevēlies ēst pats. Ja konservētu preču derīgums ir acīmredzami apšaubāms, tad apbruņojies ar pacietību, atmet žēlumu un izmet visu!

Universālie dvieļi

Dvielis ar nenoteiktas krāsas plankumiem, ar ko noslauka traukus un rokas un pat dažreiz savāc izlijušu zupu, var sabojāt pat stilīgākās un tīrākās virtuves izskatu. Turklāt tā ir īsta baktēriju krātuve un smakas avots.

Ledusskapja magnēti

Daudz vairāk savu ceļojumu iespaidu tiek glabāti fotogrāfijās, kuras uzņēmi atvaļinājumu laikā. Turklāt braucienos var sarūpēt daudz noderīgākus un praktiskākus suvenīrus, piemēram, skaistas drēbes, traukus, rotaslietas. Magnētiņi, lai arī koši un skaisti, rada nevīžības sajūtu, kā arī ir izcila vieta, kur krāties putekļiem un taukiem. 

Saplaisājuši un robaini trauki

Šādi trauki veltīgi aizņem vietu tavā virtuvē, un fen šui filozofija aizliedz no tādiem ēst, tāpēc ir pienācis laiks doties uz veikalu un iegādāties skaistus šķīvju komplektus, kā arī visu veco izmest, nevis noglabāt kāda tālā skapja stūrī.  Starp citu, tas pats attiecas uz pannām ar bojātu virsmu: tās ir pat bīstamas veselībai.

 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu