Kā lielajā svētku ēšanā saudzēt figūru? Seši vienkārši padomi

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Decembris ir svētkiem piepildīts, un nav jau noslēpums, ka galdi šajā laikā pilni ar gardumiem. Ziemassvētkus esam aizvadījuši, vēl jāsagaida Jaunais gads. Kā šajā trakajā laikā saudzēt savu figūru, skaidro "Postimees".

Liec uz galda neliela izmēra šķīvjus

Pats vienkāršākais veids kā kontrolēt svētku lielo izēšanos, - svinībām izvēlies mazākus šķīvjus nekā tos, no kuriem ēd ikdienā. Vizuāli porcijas izskatīsies gana lielas, bet realitātē apēdīsi mazāk, ja precīzāk - tad tieši tik, cik tev nepieciešams. Starp citu, šo metodi var piekopt ne tikai svētkos!

Nesēdies pie svētku galda badā

Īpaši būtiski tas ir tiem cilvēkiem, kas nevis uzņems ciemiņus, bet pie kāda dosies. Vecais ieradums neēst visu dienu, jo jāiet ciemos, ir aplams: tieši otrādi, pieturies pie sava ikdienas režīma, jo tad ciemos apēdīsi tik, cik apēstu standarta vakariņās (nu labi, varbūt mazliet vairāk). Izsalkumā vairāk arī kārosies dažādas neveselīgās uzkodas, kas nav labas ne auguma aprisēm, ne veselībai.

Pakusties

Svinības vienmēr ir vairāku stundu garumā, un, ja visu šo laiku sēdēsi pie galda, var ne tikai tikt pie kāda papildu kilograma, bet arī pārslogot savu organismu. Atpūties no sēdēšanas: novāc kādu lieko trauku, aizej parunāties ar kādu, kas sēž no tevis tālāk, padejo. Pieej šim jautājumam radoši un atbilstoši situācijai, bet nepavadi visu vakaru sēdus.

Samazini kofeīna daudzumu

Svētku laikā mēs sev atļaujam gulēt mazāk, un tas ne vien kaitē pašsajūtai, veselībai, bet arī figūrai. Nē, ieteikums iet laicīgi gulēt un agrāk celties nebūs labākais svētku laikā, bet vismaz pacenties samazināt savu kafijas un tējas patēriņu. Jā, arī no saldiem un gāzētiem dzērieniem būtu vērtīgi atturēties, tie ir tādi paši draudi figūrai kā salāti ar majonēzi.

Cīnies ar stresu

Svētki diemžēl nav tikai prieki vien, līdzās ir arī stress. Sagatavošanās darbi, dāvanas, steiga - tas viss liek satraukties un patiesībā, rada pamatīgu slodzi. Bet stress, kā zināms, ir viens no populārākajiem iemesliem, kāpēc cilvēki ēd vairāk un pārēdas. Tāpēc svētku skrējienā neaizmirsti par sevi un mieru: rāmas pastaigas, relaksējoša vanna - tās bus labas izvēles.

Izgulies

Lai cik trakas būtu tavas brīvdienas, centies gulēt ne mazāk kā 8 stundas, un izcilā variantā būtu jāiet gulēt ne vēlāk kā 11 vakarā  Labs miegs ir stūrakmens labai veselībai un skaistam ķermenim.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu