Nepārtērējies: kā ietaupīt, klājot svētku galdu?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ņem vērā dažus noderīgus padomus, lai pēc svētkiem maciņā nesvilpo vējš. Nekas īpaši jauns, nekas sarežģīts, bet iedarbīgs gan.

Sastādi ēdienkarti

Apsēdies un sāc ar to, ka saskaiti, cik tad pie galda būs ēdāju un ko celsi galdā. Der novērtēt arī šā gada svinēšanu mājsaimniecības ietvaros - klusāk, mierpilnāk un ekonomiskāk. Pārliecinies, lai proporcionāli ēdāju skaitam ēdienu nav pārāk daudz! Tev jāapzinās: ja celsi galdā lērumu uzkodu un salātu, pamatēdienu un desertu vairs neviens nespēs baudīt. Rūpīgi sastādot šādu sarakstu, tu nenopirksi liekus produktus, tātad arī ietaupīsi. Turklāt, ja gudri aprēķināsi porciju lielumu, nekas neies zudumā.

Ērts un gudrs risinājums ir vairākiem ēdieniem izmantot vienādus produktus - mazākas galvassāpes: piemēram, liellopa gaļu vari izmantot gan cepetim, gan gaļas salātiem.

Iepērcies laicīgi

Svētku atlaižu bums var būt mānīgs. Lai nepārmaksātu un neiekristu atlaižu lamatās, daudzus produktus var iegādāties jau laikus. Gaļu vai zivi var sasaldēt, arī augļi glabājas vairākas dienas, tāpēc tie nav jāpērk svētku priekšvakarā. Zirnīši, pupiņas, sulas un limonādes, tāpat kā dzirkstošie dzērieni - nekas no tā nebojājas.

Izmanto paša gatavotos labumus

Foto: Depositphotos

Labs risinājums ir svētku galdam izmantot produktus, kurus esat sagatavojis vasarā. Tie var būt marinēti gurķi, skābēti kāposti, dažādas mērces, ievārījumi un džemi. Tos var pievienot ēdieniem vai ēst atsevišķi un pasniegt kā piedevas.

Meklē alternatīvas un aizstājējus

Dažus dārgus produktus vienmēr var aizstāt ar kaut ko citu, vienlaikus ne mazāk garšīgu. Piemēram, sulu un gāzētu dzērienu vietā var pagatavot augļu dzērienus vai kompotu. Salātos dārgu desu var aizstāt ar vistu - tā pat būs veselīgāk!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu