Saaukstējies? Garšīgi un veselību stiprinoši siltie dzērieni palīdzēs!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Vējainais un lietainais rudens liek mumz biežāk saķert kādu vīrusu. Iesnas un nepatīkamas sajūtas kaklā ir šī gadalaika iecienītākās problēmas. Ja bacilis tomēr noķēris - tiec ar to galā!

Klasiskā ingvera tēja ar citronu

Pats ingvers ir barības vielu noliktava. Šis ir viens no labākajiem līdzekļiem saaukstēšanās brīžos, kas palīdz izārstēt klepu, iesnas, iekaisušu kaklu, kā arī mazina drudzi. Savukārt, citrons ir bagāts ar C vitamīnu, kas ir neaizstājams saaukstēšanās gadījumos.

Kumelīšu uzlējums

Kumelīte ir viens no populārākajiem ārstniecības augiem. Tām ir antibakteriālas īpašības, mazina iekaisumu, izvada toksīnus no ķermeņa, samazina sāpes un nomierina.

Mežrozīšu dzēriens

Saistībā ar lielo C vitamīna saturu, savvaļas rozes augļi ir ļoti noderīga saaukstēšanās gadījumos. Tie stiprinās tavu imunitāti un piešķirs ķermenim spēku cīņā ar slimību.

Smiltsērkšķu tēja ar garšvielām

Smiltsērkšķis ir lielisks līdzeklis pret daudzām slimībām. Tā ogas satur lielu daudzumu vitamīnu un minerālvielu, ieskaitot fitoncīfud un askorbīnskābi, kas ir dabiskas antibiotikas un palielina novājinātu imunitāti.

Dzērveņu morss

Bagātīgo vitamīnu un minerālvielu daudzuma dēļ, dzērvenes ir ļoti veselīgas ogas. Augļu dzērieniem, kas gatavoti uz saldētu vai svaigu dzērveņu ogu bāzes, piemīt pretmikrobu un antioksidantu īpašības, tie atbrīvo ķermeni no kaitīgām vielām un samazina temperatūru.

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu