Laba imunitāte un organisma nodrošināšana ar vitamīniem, antioksidantiem un minerālvielām - lūk, galvenais, bet kā sevi ar to visu nodrošināt?
Kā būt gatavam rudens drēgnākajam posmam?
Pavisam vienkārši dzērieni un ēdieni var palīdzēt tev neslimot un izturēt rudens vīrusu sezonu godam.
Speciālisti norāda, ka tējas ir viens no komponentiem, kas uzturēs tevi pie veselas miesas un gara. Ja runa tieši par zaļo tēju, ne visiem tā nesīs lielu labu, tomēt jāatzīmē, ka šī tēja uzlabo vielu apmaiņu procesu organismā, kas ir nozīmīgi, kā arī samazina cukura līmeni asinīs, protams, ja dzer tēju bez saldinātājiem.
Organismam nepieciešamas arī olbaltumvielas, tāpēc uzturam jābūt sabalansētam un tajā jāiekļauj gaļa, priekšroku dodot putnu gaļai vai liellopam. Tāpat nedrīkst aizmirst arī par zivīm, kas ir bagātas ar minerāliem un vērtīgām skābēm.
Bet zini, kāds ir lielākais rudens zelts? Āboli! Tā saturā ir pektīns, kas samazina slikto holesterīna daudzumu, kā arī uzlabo kuņģa un zarnu trakta darbību, tādejādi ļaujot olrganismam pilnvērtīgi funkcionēt.
Tāpat tiek rekomendēts (visa gada garumā, ne tikai rudenī) uzturā iekļaut arī saulespuķu sēkliņas un riekstus. Šo mazo našķu saturā ir vērtīgā Omega-, kas stiprina asinsvadus.
Speciālisti arī rekomendē rudens periodā ēst vairāk pākšaugus: pupiņas, zirņus, lēcas utt.
Protams, liels apjoms augļu, dārzeņu un ogu, kas vien pieejams, lai organisms nemitīgi saņemtu kārtīgu lādiņu vitamīnu un antioksidantu, kas cīnīsies ar katru vīrusu, kas tuvosies imūnsistēmai.
Aizvadi rudeni bez bēdas un vesels kā rutks!
Lasi vēl:
Avots: Krasotka.postimees