Vai zini, kā pareizi uzglabāt nažus, glāzes un pannas?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Naži, pannas un glāzes - kurā mājsaimniecībā gan nav šo piederumu? Bet, lai to kalpošanas laiks ir ilgs, ir svarīgi tos uzglabāt pareizi. Kā labāk nedarīt un kā darīt, skaidro "Good house".

Naži

Atvilktnē ir speciāla vietiņa nažiem, kur tie sakrauti viens uz otra? Tas tiešam nav labākais risinājums, un tam ir vairāki iemesli. 

Kad tie guļ viens uz otra, tie nemitīgi saskaras un tiem rodas gan nevēlamas švīkas, gan robi, kā arī tie kļūst neasi. Otrs iemesls, kāpēc tā nevajadzētu uzglabāt, - kad ņem tos ārā no atvilktnes, ja neuzmanies, vari savainoties. 

Labākie un drošākie nažu uzglabāšanas veidi ir, izmantojot speciālo statīvu vai magnētisko lenti. Magnētiskā lente, ko stiprina pie sienas, būs īpaši piemērota mazu virtuvju īpašniekiem, lai ietaupītu vietu uz darba virsmas.

Glāzes

Aktuāls diskusiju jautājums: kā labāk novietot glāzes - uz kājiņas vai ar to uz augšu? Labāk tomēr to neuzglabāt kājām gaisā. Glāzes maliņas ir vistrauslākā to vieta, bet kājiņa pati spēcīgākā. Neveiksmīgi novietojot glāzi otrādi, var rasties robi un plaisas, kā rezultātā glāze vairs nebūs izmantojama. 

Jā, daudzi teiks - turot otrādi, glāzē nav putekļu. Bet kāda starpība, kurā vietā putekļi nosēdīsies, ja pirms likšanas uz galda tā vienalga jāizmazgā?

Pannas

Pat tad, ja tu ļoti akurāti novieto pannas vienu virs otras uzglabāšanai kādā skapītī, ar laiku tās vienalga saskrāpējas un viena otru bojā. Šo problēmu atrisināt ir pavisam vienkārši: ir iespējams iegādāties speciālus paliktņus, kas atdala vienu pannu no otras, bet, ja negribas tērēties, vari izmantot parastus dvielīšus vai papīra dvieļus, kurs vienkārši liec starp pannām, lai to virsmas saskares rezultātā viena otru nebojā. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu