Nost ar smakām ledusskapī! (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pixabay

Ne vienmēr, lai atbrīvotos no netīkama aromāta ledusskapī, nepieciešams izmantot speciālus ķīmiskus līdzekļus. Izrādās, no smakām var atbrīvoties arī ar dabīgām metodēm, zinot, kurām zonām jāpievērš īpaša uzmanība.

Ja ledusskapī valda nepatīkams aromāts, tas ir slikti, jo šo smaku sevī var uzsūkt produkti. Tomēr nav nepieciešams tūlīt doties uz veikalu pēc ķīmiskiem līdzekļiem, nereti uzvarēt kaujā var ar vienkāršām metodēm. Kā izvairīties no smakām, skaidro portāls "Krasotka.postimeees".

Gatavu maltīti ievieto tai paredzētos traukos ar vāciņiem. Tie var būt gan no plastmasas, gan stikla. Kartona un papīra iepakojums ātri uzsūks apkārtējos aromātus, tāpēc labāk tādu neizmantot.

Mazgā ledusskapi ne retāk kā vienu reizi mēnesī. Ja tehnika ir izslēgta, durvīm jāpaliek vaļā, līdz plaukti kārtīgi izžūst, citādi radīsies netīkams mitruma aromāts.

Pārliecinies, lai, ledusskapja atkausēšanas brīdī viss ūdens kārtīgi tiek izvadīts, nevis kādā vietā uzkrājas, sastāvas un tad sāk smakot.

Pieņem ātrus lēmumus; ja nepatīkamais aromāts jau parādījies, tev palīdzēs:

  • Kafijas ievietošana ledusskapī – tā kalpo kā smaku absorbētājs, līdzīga alternatīva ir soda;
  • Izmazgā katru stūrīti, kurā uzkrājušās ēdienu atliekas – nepieciešams silts ziepjūdens, tad izskalošana ar tīru ūdeni un noslēgumā viss jāizslauka ar sausu dvieli;
  • Svarīgi izmazgāt arī vietas, pa kurām tiek novadīts kondensāts, noderēs vienkāršs ziepjūdens, ko var aizstāt arī ar stikla tīrāmajiem līdzekļiem.

Ja nelāgais aromāts joprojām valda pār ledusskapi, ir jāsaprot, vai kādā vietā neatļauti nekrājas ūdens. Problēma jānovērš, kārtīgi jāizmazgā, un tad jau situācija būs atrisināta.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu