Mazgāt aizliegts! Kurus produktus pirms gatavošanas nevajag peldināt ūdenī?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Dažos gadījumos produktu mazgāšana var neiznīcināt baktērijas, bet otrādi – izplatīt pa virtuvi. Nosaukts produktu saraksts, kuru labāk vienkārši termiski apstrādāt, pirms tam nemazgājot.

Viens no, iespējams, zināmākajiem produktiem ir vistas gaļa. Eksperti atgādina, ka mazgāšanas procesā, baktērijas no gaļas nav iespējams nomazgāt, jo tās ir ārkārtigi izturīgas. Ar ūdens šļakatām tās var tikai izplatīt pa izlietni un virtuves virsmu. Tiek apgalvots, ka šīs baktērijas iespējams iznīcināt tikai termiskas apstrādes rezultātā, sasniedzot gaļas iekšējo temperatūtu ne zemāku par 74 grādiem pēc celsija.

Produktu sarakstā, ko nav ieteicams mazgāt, nonākušas arī olas un sēnes. Olu čaumalām ir poraina struktūra, kā arī smalks ūdensnecaurlaidīgs kutikuls, kas aizsargā no mikrobiem. Ja tu tās mazgāsi, pastāv risks iznīcināt aizsargslāni, un baktērijas iekļūs olas ēdamajā daļā, pārliecināti spāņu zinātnieki.

Sēnes, kas tiek pārdotas veikalos, vislabāk noslaucīt mitru salveti vai vieli, lai nesabojātu to garšu un smaržu. Ja ir tās ir ļoti netīras, tad tās vietiņas nogriež ar nazi.

Eksperti pievērš uzmanību, ka zivis, dārzeņus, augļus, rīsus un pupas gan ir jāmazgā pirms gatavošanas. 

Savukārt, lietojot sausos augļus un sēklas, iesaka rūpīgi izpētīt produkta iepakojumu un orientēties pēc  norādēm uz tā.

Lasi vēl:

Avots: Postimees

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu