Kā ēst vairāk dārzeņus? 6 vienkārši padomi!

Kā ēst vairāk dārzeņus? 6 vienkārši padomi!

Dārzeņiem būtu jāsastāda aptuveni 45% no tavām ikdienas maltītēm. Ja neesi no tiem cilvēkiem, kuriem dārzeņi jau tagad dominē ēdienkartē, lūk, daži padomi, kas iemācīs palielināt ikdienā apēsto dārzeņu daudzumu, lai tavas maltītes būtu veselīgākas un daudzveidīgākas.

Pievieno dārzeņus sev iemīļotās receptēs

Izvēlies tos dārzeņus, kas tev tiešām garšo un pievieno tos tiem ēdieniem, kurus ikdienā gatavo. Piemēram, cepot šašliku, pievieno tam tomātus, baklažāna, paprikas un kabača gabaliņus. Gatavojot burgeru, gaļu vari aizvietot vai papildināt ar šķēli bietes vai kārtīgu devu sēņu. Arī uz picas liec dārzeņus vai, kad esi to izcepis, uzber svaigu rukolu. Tādejādi ēdot to, kas garšo, palielināsi apēsto dārzeņu daudzumu.

Izmanto blenderi

Gan no svaigiem, gan tvaicētiem dārzeņiem uz zaļumiem veido biezeņus, kurus vari ziest uz maizes vai pievienot pastai. 

Dārzeņi ir izcila piedeva

Gaļu ierasti ēd ar kartupeļiem vai makaroniem? Tos noteikti arī var ēst, ja kārojas, bet daļu no ierastajām piedevām aizstāj ar dārzeņiem - derēs gan svaigi, gan tvaicēti, arī grilēti. Uz šķīvja saglabāsi sev ierastos ogļhidrātus, tajā pat laikā būsi apēdis arī kārtīgu devu dārzeņu. Tieši tik vienkārši!

Kurš teicis, ka dārzeņus nevar ēst brokastīs?

Omlete ar dārzeņiem, biezpiens ar kādu tomātu un zaļumiem, sendvičs, kurā bagātīgi pievienotas salātlapas un gurķi. Gardas, veselīgas un daudzveidīgas brokastis ar īstenoto mērķi - daudz dārzeņiem. 

Izmanto mērces

Burkānu standziņas, selerijas kāti, paprika, gurķi, puķkāposti - visi šie dārzeņi lieliski garšo ar humusu, jogurta un krējuma mērcēm, kas papildinātas ar garšaugiem. Tas ir cik gardi, tik arī veselīgi. Kāpēc grauzt eļļā vārītus čipsus, ja var apēst ko daudz organismam un arī maciņam draudzīgāku? 

Dārzeņus var arī dzert!

Spināti, brokoļi, bietes, burkāni un pat avokado ir lieliskas sulu un smūtiju sastāvdaļas. Vari koncentrēties tikai uz dārzeņiem vai vēl labākā variantā, kombinēt tos ar augļiem un ogām. 

Lasi vēl:

Avots: Goodhouse

Foto: Depositphotos

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi