Virtuves padoms: garšvielas un pēc tam tikai sāls!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Nenoliedzami, virtuve bez sāls nav iedomājama, bet vai nepieciešams to lietot tik daudz? Izmanto alternatīvas!

Ja tev šķiet, ka ēdienam trūkst garšas, nemēģini to  pieškirt ar dāsnu daudzumu sāls - nātrija hlorīds aizkavē šķidrumu organismā, kas nav veselīgi. Lai atvērtu produktu garšas un nekaitētu veselībai, pamēģini eksperimentēt ar garšvielām un garšaugiem. Tās padarīs ēdienus aromātiskākus, garšām bagātākus un atklāks, iespējams, ko pavisam jaunu. Atceries, nāksies grūti nopūlēties, ja ēdienu nevajadzīgi pārsālīsi.

Sāls vietā mēģini ēdieniem pievienot, piemēram, citronu sulu, seleriju, svaigus vai vītinātus tomātus, ķiplokus, etiķi, kinzu, oregano, estragonu, baziliku, pētersīļus, timiānu, rozmarīnu, sinepes.

Lasi vēl:

Avots: Goodhouse

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu