Laiks jaunam ledusskapim. Kā zināt, kad laiks atvadīties no vecā?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ierasti no elektroiekārtām atbrīvojamies tikai tajā brīdī, kad tās ir neatgriezeniski sabojājušās, tomēr tas rada virkni neērtību, īpaši, ja saplīst ledusskapis. Saldētavā esošie produkti drīz vien nebūs izmantojami un diezvai stundas laikā varēsi tikt pie jauna. Kādas ir pazīmes, kas liecina par to, ka ir laiks iegādāties jaunu?

LG Electronics (LG) ir apkopojis ieteikumus, pēc kuriem vadīties, lai saprastu, vai ir pienācis laiks jauna ledusskapja iegādei, kā arī ieguvumus, ko sniedz jaunākās paaudzes ledusskapji.

Pārāk skaļš

Ikdienā nemaz nepamanām, kad ledusskapis ieslēdzas un kad tas izslēdzas. Brīdī, kad sākam dzirdēt, kā ledusskapis darbojas, ir pienācis laiks uzrunāt kādu tehnisko ekspertu šajā jomā. Protams, nevarētu apgalvot, ka ledusskapji ir klusākās mājsaimniecības iekārtas, taču to darbības laikā nevajadzētu būt dzirdamam troksnim.

Redzami ūdens pilieni ledusskapja iekšpusē

Ja novērojat, ka ledusskapja iekšpusē uz sienām krājas ūdens pilieni, cēlonis var būt nepareiza ledusskapja “atdzišana”. Sākotnēji tas var šķist sīkums, bet, ja ko tādu novēro, noteikti vispirms ir jāapskata gumijas, kas ir ap ledusskapja durvīm, un jāpārliecinās, vai tur nav ūdens pilienu un pat pelējuma pēdu.

Bet ja ūdens pilieni ir uz iekšējās ledusskapja sienas – tas ir vēl nopietnāk un liecina, ka temperatūras iestatījumi nedarbojas kā nākas.

Šis savukārt noved pie tā, ka ēdiens netiek uzglabāts vienmērīgā temperatūrā un ātrāk bojāsies.

Foto: Depositphotos

Ēdiens vairs nav tik svaigs

Vēl viena pazīme, kas var liecināt par to, ka ledusskapis vairs nedarbojas kā agrāk, – ēdiens šķietami sāk ātrāk bojāties. To pašu var attiecināt arī uz dzērienu pudelēm – ja ledusskapī ievietojat atdzesēties kādu dzērienu un pamanāt, ka dzesēšanas process aizņem vairāk laika nekā parasti, – ledusskapis vairs nestrādā kā senāk. Sākumā tā var nešķist nopietna problēma – ēdienu ledusskapī var turēt īsāku laika periodu, bet pudeles ielikt dzesēties laicīgāk, tomēr ledusskapis, kura ēdiena atdzesēšana prasa ilgāku laiku vai kas nespēj uzturēt tajā paredzēto temperatūru, patērē vairāk enerģijas, nekā vajadzētu.

Tas nozīmē ne tikai to, ka patērējam vairāk elektrības, bet arī tērējam dubultā naudu jebkuram ēdienam, kas nepietiekamas dzesēšanas rezultātā būs jāizmet.

Ja meklē jaunu ledusskapi - lūko pēc tādas sadzīves tehnikas, kam ir iebūvēta durvju dzesēšanas sistēma. Šāda funkcija nodrošina līdz pat 32%* ātrāku un vienmērīgāku dzesēšanu, saglabājot pārtiku ilgāk svaigu, savukārt īpašais nodalījums saglabā mitrumu un tā kustīgais regulators atkarībā no iestatītījuma ļauj uzturēt optimālu mitruma režīmu augļiem un dārzeņiem (kad tos ievieto speciāli paredzētajā nodalījumā).

Virtuvē nav vietas

Bieži vien virtuves ir tik kompaktas, ka mums pašiem tajās sāk kļūt par šauru. Ja arī tavā virtuvē ir pienācis laiks mainīt iekārtojumu, tajā skaitā – ledusskapi, iespējams, balstoties uz kādu no iepriekš minētajiem punktiem, vai, ja vienkārši vēlaties ietilpīgu ledusskapi, kas aizņem mazāk vietas, viena no alternatīvām ir jaunie A+ klases ledusskapji, kas ir nieka 830 mm plati. Ieguvums – noteikti iekļausies jebkuras iebūvējamās virtuves dizainā.

Lasi vairāk:

Avots: TVNET

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu