Tukšā dūšā aizliegts: 7 produkti no kuriem der izvairīties agrās rīta stundās!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Cilvēka organisms ir ļoti jūtīgs, īpaši, ja runa par pārtikas uzņemšanu rīta stundās, tukšā dūšā. Dietologi ir definējuši produktu sarakstu, kuru lietošana tukšā dūšā ir stingri neieteicama, jo var ilgstošā laika posmā nodarīt kaitējumu organismam.

CItrusaugļi

Jebkurš citrusauglis rīta stundās ir iekļuvis aizliegtajā sarakastā. To sastāvā ir skābes, kas tukšā dūšā var nopietni traumēt kuņģa trauslās sieniņas. Ne vienkārši šādu augli, ne ūdenī tas nav ieteicams.

Banāni

Lai arī magnijs ir organismam nepieciešams, tukšā kuņģī tam nav vietas. Banāna sastāvā magnijs ir ievērojamā daudzumā, tāpēc, ja no rīta ļoti kārojas šo augli, tad baudi to kopā ar auzu pārslu putru.

Svaigi dārzeņi

Sliktas ziņas visiem svaigēdājiem - svaigu dārzeņu ēšana rīta stundās, kad kuņģis ir tukšs, ir vēlams sev pat aizliegt. Iemesls tāds pats kā citrusaugļiem, dažādās skābes, ko šie dārzeņi satur, traumē kuņģa sienas. 

Jogurti

Daļa cilvēku, kas ievēro veselīga uztura noteikumus, bieži vien brokastīs izvēlas baudīt jogurtus. Tomēr daļa dietologu uz šo skatās skeptiski un neiesaka. Lai kā reklāmas nevilinātu ar vārdiem, ka, dzerot no rītiem jogurtu, augums būs izcils, tas tomēr var izjaukt produktu pārstrādes balansu, kas noteikti nav vēlams. Jogurtu labāk izvēlēties kā uzkodu starp brokastīm un pusdienām vai launagā.

Auksts ūdens

No rītiem dzert ūdeni ir labi - tas izvada no ķermeņa visus toksīnus, kas sakrājušies nakts laikā. Bet jāatceras, nekādā gadījumā nedrīkst dzert aukstu ūdeni: diskomforts un, iespējams, sāpes būs jūtamas uzreiz pēc padzeršanās. Ūdens istabas temperatūrā būs labākā izvēle. Straujas temperatūras maiņas organismam nav veselīgas.

Kafija

Vai arī tu esi starp tiem, kas nespēj iztēloties savu rītu bez tasītes kafijas pirms brokastīm? Šo ieradumu vajadzētu mainīt. Kafiju dzert, protams, var un pat vajag, bet ne tukšā kuņģī, jo tā nelabvēlīgi ietekmē ne tikai gremošanas sistēmu, bet arī sirdi un asinsvadus.

Saldumi

Lai kā no rīta nekārotos saldu smalkmaizīti vai gabaliņu šokolādes - pacieties. Paēd kārtīgas brokastis un tad, jo aizkuņģa dziedzeris vēl nebūs gatavs saldumu pārstrādei, kas, regulāri ēdot saldumus tukšā dūšā, var novest pie kādas nopietnākas slimības un paaugstināta cukura līmeņa asinīs. 

Lasi vēl:

Avots: Postimees

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu