Organismam draudzīga trauku mazgāšana: kādus līdzekļus izmantot?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Iemīļotie trauku mazgāšanas līdzekļi labi tiek galā ar taukiem, brīnišķīgi smaržo, bet vienlaicīgi tie piesārņo vidi un atstāj ietekmi arī uz tavu organismu. Ir veidi kā sev un dabai draudzīgā veidā mazgāt traukus, jāzina tikai kādus līdzekļus izmantot.

Soda

Attīra pannas, noskalo taukus, dezodorē, tīra katlus, mazgā un pulē traukus. Tomēr soda var saskrāpēt speciālu pārklājumu uz taras, piemēram, teflonu. Tāpēc soda jāizmanto, vērtējot, kāda virsma tiks mazgāta.

Etiķis

Tikai ar etiķi, taukus neizdosies pieveikt, bet tas noteikti palīdzēs dezinficēt traukus, iznīcinās pelējumus un vīrusus. Dezinfekcijas nolūkos ar etiķi var apstrādāt arī salvetes un trauku mazgāšanas sūkli. Etiķis ir ideāli piemērots stikla traukiem, īpaši glāžu  attīrīšanai no taukainiem pleķiem.

Veļas ziepes

Ziepes var aizstāt milzīgu sadzīves ķīmijas iepakojumu, ieskaitot trauku mazgāšanas līdzekli. To priekšrocība ir tāda, ka tās ir izgatavotas no organiskām vielām, nav naftas pārstrādes produkts, tāpēc nepiesārņo apkārtējo vidi. Ziepes labi izskalojas no šķīvjiem, neatstāj smaržu, lieliski noņem taukus un citus piesārņojumus.

Bambusa salvete

Salvetes lieliski noņem taukus un netīrumus no traukiem bez jebkādiem mazgāšanas līdzekļiem. Viena nianse - tās diezgan dārgas un ir grūti nopērkamas. Salvešu izmantošana ir vienkārša: vajag tikai periodiski tās mazgāt un to kalpošanas laiks būs gana ilgs.

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu