Viens no iecienītākajiem un populārākajiem ēdieniem, īpaši brokastīs, ir omlete. Pareizi gatavojot, to var padarīt ne vien īpaši gardu, bet arī veselīgu un organismam noderīgu.
Kā padarīt omleti veselīgāku? 5 idejas!
- Pievieno vairāk dārzeņus. Ja tev garšo omlete ar pildījumu, tad izdari izvēli par labu dārzeņiem, nevis desām un sieram. Dārzeņi piesātinās šo ēdienu ar šķiedrvielām un vitamīniem, kas padarīs to vērtīgāku un radīs ilgāku sāta sajūtu.
- Izvēlies gatavošanai pareizās taukvielas. Izvēlies olīveļļu, kokosriekstu vai sinepju eļļu, bet nekādā gadījumā ne krējuma vai kādu dārzeņu šķirņu. Pretējā gadījumā neveselīgo taukvielu saturs omletē pieaugs.
- Pievieno vairāk olbaltumvielu. Ja vēlies atbrīvoties no liekā svara un attīstīt muskuļu masu, tad pievieno savam uzturam olbaltumvielas. Omeleti papildināt ar papildus olbaltumvielām var, piemēram, pievienojot sēnes.
- Izvēlies labu maizi. Daudzi no mums izvēlas ēst omleti ar maizi, un tas nav nekas slikts. Tikai izdari izvēli par labu graudu maizei vai baudi to ar dārzeņu salātiem, vai kādu augli.
- Pareizās garšvielas. Pievieno tos garšaugus un garšvielas, kas sekmē vielamiņu, piemēram, paprikas pulveri, piparus, saldajai omletei arī kanēli.
Lasi vēl:
Avots: Postimees