TOP 7 ieteikumi, lai gurķi burciņās būtu kraukšķīgi!

TOP 7 ieteikumi, lai gurķi burciņās būtu kraukšķīgi!

Vasara - laiks ne tikai brīvdienām, atvaļinājumiem un sauļošanās līdzekļiem, bet arī gardumu gatavošanai priekš ziemas perioda. Kraukšķīgi gurķi ir tas gardums, kas priecē gan vasaras karstumā, gan drēganjos ziemas vakaros. Gurķu konservācija ir smalka un nopietna, jo tiem jāizdodas gardiem un obligāti arī kraukšķīgiem!

Mēs esam apkopojuši dažus noslēpumus, kas noteikti palīdzēs sasniegt vēlamo un baudīt īpši kraukšķīgus gurķīšus. Dalāmies ar kraukšķīgo gardumu TOP 7:

  1. Atverot gurķu burku, pievieno marinādē pāris sasmalcinātas ķiploka daiviņas un ļauj pastāvēt dažas stundas ledusskapī. 
  2. Izvēlies akmens sāli. Tieši tas piešķir gurķiem spilgtu un piesātinātu garšu. Starp citu, akmens sāls tevi pasargās no negaidītas burkas uzsprāgšanas.
  3. Pirms marinēšanas, iemērc burkas sodas šķīdumā, bet pēc tam rūpīgi izmazgā ar siltu ziepjūdeni.
  4. Marinēšanai izmanto labu, tīru ūdeni. Var izvelēties avota ūdeni vai filtrētu. 
  5. Izmanto tikai sālīšanai paredzētās gurķu šķirnes. Ne velti tās atšķirās. Salātu gurķi noteikti nebūs labākā izvēle.
  6. Rūpīgi atlasi garšvielas un zaļos garšaugus. Neatkārtojamu aromātu gurķiem dod mārrutki, dilles, ķiploki, upeņu un ķiršu lapas, ozola lapas un miza. Vari izmantot arī piparmētras, bazilika un estragona maisījumu.
  7. Centies būt labā noskaņojumā! Tad arī darbs ritēs no rokas un rezultāts būs izdevies. 

Lasi vēl:

Avots: Postimees.ee

Foto: Depositphotos.com

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi