7 ieteikumi, lai gurķi burciņās būtu kraukšķīgi!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Vasara - laiks ne tikai brīvdienām, atvaļinājumiem un sauļošanās līdzekļiem, bet arī krājumu gatavošanai ziemai. Kraukšķīgi gurķi ir tas gardums, kas priecē gan vasaras karstumā, gan drēgnajos ziemas vakaros. Gurķu konservēšana ir smalka un nopietna, jo tiem jāizdodas garšīgiem un obligāti arī kraukšķīgiem!

Ir apkopoti daži noslēpumi, kas noteikti palīdzēs sasniegt vēlamo un baudīt īpaši kraukšķīgus gurķīšus, vēsta "Postimees". Dalāmies ar kraukšķīgo gardumu TOP 7:

  1. Atverot gurķu burku, pievieno marinādei pāris sasmalcinātas ķiploka daiviņas un ļauj pastāvēt dažas stundas ledusskapī. 
  2. Izvēlies akmens sāli. Tieši tas piešķir gurķiem spilgtu un piesātinātu garšu. Starp citu, akmens sāls tevi pasargās no negaidītas burkas uzsprāgšanas.
  3. Pirms marinēšanas iemērc burkas sodas šķīdumā, bet pēc tam rūpīgi izmazgā ar siltu ziepjūdeni.
  4. Marinēšanai izmanto labu, tīru ūdeni. Var izvēlēties avota ūdeni vai filtrētu. 
  5. Izmanto tikai konservēšanai paredzētās gurķu šķirnes. Ne velti tās atšķiras. Salātu gurķi noteikti nebūs labākā izvēle.
  6. Rūpīgi atlasi garšvielas un zaļos garšaugus. Neatkārtojamu aromātu gurķiem dod mārrutki, dilles, ķiploki, upeņu un ķiršu lapas, ozola lapas un miza. Vari izmantot arī piparmētras, bazilika un estragona maisījumu.
  7. Centies būt labā noskaņojumā! Tad arī darbs ritēs no rokas un rezultāts būs izdevies. 
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu