Kam un no kāda biezpiena vajadzētu atturēties?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Neraugoties uz to, ka biezpiens tiek slavēts kā vērtīgs un veselīgs produkts, kas atstāj labvēlīgu ietekmi uz cilvēku organismu, ir cilvēku grupas, kuriem būtu jāuzmanās. Atšķirīgs ir arī veikalos nopērkamā biezpiena sastāvs, tam jāpievērš uzmanība, jo ne viss biezpiens ir labs un vērtīgs.

Veselības problēmas. Dažos gadījumos ārsti iesaka ierobežot biezpiena lietošanu vai pat pilnībā izslēgt to no ēdienkartes.

Lūk, gadījumi, kuros biezpiens ir nevēlamo produktu sarakstā:

  • Ateroskleroze
  • Laktozes nepanesamība
  • Nieru darbības problēmas

Apšaubāmas kvalitātes produkts. Biezpiena sastāvā nedrīkst būt papildus sastāvdaļas, ķimikālijas un konservanti - tikai piens. Uz produkta virsmas nedrīkst būt krāsaini plankumi.

Ja uz iepakojuma norādītais derīguma termiņš ir ilgāks par septiņām dienām, tad tajā ir konservanti.

Attaukots biezpiens. Šāds produkts asociējas ar visu diētisko, bet pētījumi liecina, ka beztauku biezpiens nedod nekādu labumu. Biezpiens nodrošina organismam kalciju un vitamīnus, bet lai procesi veiksmīgi noritētu, produkta saturā jābūt arī taukiem.

Vissabalansētākais un vērtīgākais saturs ir biezpienam, kurā tauku saturs ir 9%, tā skaidro eksperti. Arī 5% tauku satura biezpiens ir pieņemams uzturā.

No rīta nevajadzētu. Saskaņā ar dietologu ieteikumiem, biezpienu nevajadzētu ēst no rītiem. Rūpējoties par slaidām aprisēm, labāk to baudīt dienas otrajā pusē. Imesls ir vienkāršs: biezpienā esošās olbaltumvielas lēni pārstrādājas un uzsūcas, tāpēc, ja to ēdīsi no rīta, tieši vakarā jutīsi izteiktu apetīti.  

Avots: Postimees

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu