Pareiza dārzeņu mazgāšana: tas ir jāprot!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Ik dienu mūsu uzturā tiek patērēti gan augļi, gan dārzeņi. Ja ogas atnes no sava dārziņa, par mazgāšanu īpaši nav jāsatraucas, tomēr, ja iegādājies tās veikalā, viss ir rūpīgi jānomazgā, lai izvairītos no baktērijām un ķimikālijām, kas var pat apdraudēt veselību.

Lai tu būtu drošs, ka iegādātais dārzenis vai auglis ir tīrs un brīvs no potenciāli bīstamām baktērijām, pirms tā ēšanas ir nedaudz jāpastrādā. Tomēr, kā rakstīts izdevumā “The Washington Post”, salātu aplaistīšana ar ūdeni pārāk lielu labumu nenesīs.

Pirms dārzeņa vai augļa mazgāšanas būtu jāpārliecinās, ka paša rokas ir gana tīras. Nav nekādas jēgas tos mazgāt, ja pēc tam baktērijas uz tiem no rokām nokļūst atkal. Kad rokas ir tīras, var sākt mazgāt augli vai dārzeni. Vislabāk to darīt zem tīra ūdens strūklas vai ūdens bļodā. Ja tas ir kāds sakņaugs, piemēram, burkāns, tad vislabāk tā mazgāšanā izmantot cietu birstīti, lai atbrīvotos no zemes, kas ap to aplipusi.

Zaļumus savukārt vislabāk mazgāt ūdens bļodā nevis zem ūdens krāna. Tu būsi pārsteigts ieraugot, cik daudz smilšu būs bļodas dibenā pēc mazgāšanas. Pēc tam zaļumus var maigi nosusināt ar tīru dvieli.

Dārzeņus un augļus vislabāk ir mazgāt tieši pirms to pagatavošanas un ēšanas nevis uzreiz pēc atnešanas mājās no veikala.

Lasi vēl:

Avots: TVNET

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu