Garneles: kā panākt to, lai tās vienmēr perfekti pagatavotas?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Kāpēc nemīlēt garneles? Tām ir augsts olbaltumvielu saturs un zem kaloriju daudzums un tās var ļoti ātri pagatavot, un tā debešķīgā garša... Neaprakstāmi labi! Grūtākais ir iemācīties tās perfekti pagatavot: lai nav pārgatavotas sausas vai jēlas, jo tas nav veselīgi.

Izcilu garneļu noslēpums: izmanto pannu, kas ir pietiekami liela, lai gatavotu garneles brīvi. Ja katrai garnelei ir vieta, kur elpot, tā vairāk saskarsies ar karsto virsmu. Tas rada ideālu vidi, lai garnele vienmērīgi var cepties no visām pusēm. Bet, pirms sāc gatavot, atbildēsim uz dažiem vispopulārākajiem jautājumiem par šīm lieliskajām jūras veltēm.

Vai gatavot garneles ar visu čaulu?

Garneles var cept gan ar, gan bez čaulas, lai gan tās ir ievērojami vieglāk apēst, kad tās ir attīrītas.  Ja gatavo lielākam cilveku lokam, garneles vienmēr vajadzētu notīrīt, lai viesiem tas nebūtu jādara pie galda. Cepot ģimenei, jūties brīvi un gatavo kā tev pašam tīk labāk! Jebkurā gadījumā noņem tumšās krāsas vēnas no garnelēm un noskalo tās aukstā ūdenī. 

Vai ne līdz galam izceptas garneles ir kaitīgas?

Garneles nav steiks, jēlas tās ir kaitīgas. Jēlas garneles satur baktērijas, kas var izraisīt nepatīkamas organisma reakcijas, tāpēc tās ir jāgatavo līdz pilnīgai gatavībai. Taču esi uzmanīgs, pārceptas garneles ir sausas un paliek kā košļenes.

Kā noteikt, vai garneles ir gatavas?

Lai zinātu, kad garneles ir gatavas (un tās ir droši ēst), vēro krāsu. Lieliski pagatavota garnele ir pietiekami izturīga, lai tā mainītu savu formu nesaplīstot un tai ir necaurspīdīga rozā krāsa ar nelielu spīdumu. Kad tās ir pārgatavotas, garneles kļūst matētas, izteikti baltas vai pelēkas.

Vēl viens veids, kā noteikt, vai garneles ir gatavas, ja tās ir saritinājušās glītā C formā. Pārvārītas garneles cieši savij O formu. Tātad vienkārši, C = gatavs, O = pārgatavots. Viegli!

Avots: Rd.com

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu