Virtuves triki: tīram ķiploku, neizmantojot nazi

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Aromātiskais ķiploks ir viens no top garšaugiem, kuru izmantojam visu gadu. Vasarā tas iederās gan gaļas marinādēs, gan pie mazsālītajiem gurķiem, kā arī dažādās uzkodu mērcēs un salātos. Ar nazi notīrīt katru ķiploku daiviņu prot katrs, bet, ja ķiploku vajaga labi daudz, ir arī cita metode!

Veselu ķiploka galviņu ieliekam noslēdzamā traukā - vai nu kastītē ar vāku, vai burciņā. Kārtīgi sakratām, lai ķiploka daiviņas atdalītos. Traukā atstājam tikai daiviņas un vēlreiz kārtīgi sakratām. Šādi atdalīsies visas miziņas.

Piezīme: labāk izmantot krietni apžuvušu ķiploku, ja būs pārāk zaļš, tad miziņas neatdalīsies.

Avots: Apollo.lv

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu