Čuguna trauki: kā paildzināt to kalpošanas laiku?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Smagās čuguna trauki ir vērtība. Šķiet, tos nevar sabojāt un kalpo mūžīgi, tomēr ir faktors, kas negatīvi ietekmē šī materiāla traukus - mitrums. Kādas ir sekas un kā tās novērst?

Čuguns ir viens no ekoloģiskākajiem un ilgtspējīgākajiem virtuves piederumu materiāliem. Tos iecienījuši arī profesionāli pavāri pateicoties to vienmērīgajai temperatūrai karsējot un ilgajam kalpošanas laikam. Tomēr, neskatoties uz to, ka šāda trauki ir gandrīz nesabojājami, čuguns necieš mitrumu, tāpēc, ja pēc mazgāšanas virsmu kārtīgi nenoslauka, uz tās var parādīties rūsa un tādos traukos gatavot ir bīštami. 

Labā ziņa ir tāda, ka iemīļoto piederumu nemaz nevajag izmest: rūsu var noņemt ar pārtikas sodu un vēl dažām tautsaimniecības metodēm, kas ir dabai un organismam draudzīgas. Kad korozija noņemta, trauki atkal būs pilnīgi droši izmantošanai un varēsi tos turpināt izmantot daudzus gadus.

Avots: Kitchenmag.ru

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu