Iebiezināta piena un iebiezināta piena produkta galvenās atšķirības

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

  Vai esi pamanījis veikala plauktos stāvam blakus divas iebiezinātā piena bundžas uz vienas bundžas ir rakstīts iebiezināts piens, bet uz otras - iebiezināta piena produkts, kāda ir atšķirība?   

 Iebiezināta piena galvenā sastāvdaļa ir dabīgs govs piens, bet iebiezināta piena produktam pamat sastāvdaļa ir augu eļļa. Mūsdienās augu eļļa tiek izmantota ļoti daudzos produktos, jo tas palīdz samazināt produkta izmaksas, bet rezultātā, pērkot, ,piemēram, krējumu un apskatot sastāvu var redzēt, ka tur nav ne miņas no piena, kas mums liekas tik pašsaprotams. Ja vēlamies dzīvot ekoloģiski pareizi, ir svarīgi zināt, kas ir gatavots no īsta produkta.

Foto: Receptes.lv
Foto: Receptes.lv
Foto: Receptes.lv

Gatavojot ēdienus, kur iebiezinātais piens ir arī jāizvāra, lai tas kļūtu karamelizēts, piena produkts šeit nederēs, jo augu eļļas vārot nesabiezē.

Viens no izstrādājumiem, kurš tiek gatavots no dabīgā piena ir konservs, uz kura etiķetes ir mums visiem sen zināmais zilais rombs. Latvijas tirgū bieži parādās arī dažādi viltojumi, kur uz zilā romba tiek uzlikts kāds zīmējums un tas tiek pārdots kā iebiezināts piens, bet patiesībā ir iebiezināta piena produkts, kurš ir gatavots no palmu eļļām. Tāpēc pircējam, kurš vēlas nopirkt kvalitatīvāko preci, ir rūpīgi jāapskata preces sastāvs pirms veikt pirkumu. 

Foto: Receptes.lv
Foto: Receptes.lv
Foto: Receptes.lv
Foto: Receptes.lv
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu