Gurķi uz palodzes. Kas jāievēro, lai varētu baudīt ražu?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Pašu audzēts gurķis vienmēr būs lielākā cieņā kā veikalā pirktais. Izrādās, nevajag ne siltumnīcu, ne dārzu, lai pie labumiem tiktu. Ir tikai jāzina kas nepieciešams un kā pareizi rīkoties, lai pēc laika baudītu savus gurķus.

  • Labāk stādīšanai izvēlēties kasti, ne dziļāku par 15 cm, lai tajā esošais substrāts ātrāk sasiltu (gurķiem patīk siltums).
  • Gurķi jāaudzē tikai no dēsta, sēklas kastē nevajadzētu sēt.
  • Lai tiktu pie dēstiem, sēklas ieteicams sēt mazos podiņos, kuri ietīti plēvē vai maisiņā un uzlikti uz radiatoriem. Šādi nodrošināsi augstāku temperatūru (25 – 28 grādi, bet ne virs 30).
  • Līdzko parādās asni, tā podiņi jānovieto uz palodzes.
  • Stādu pārstāda kastē tad, kad parādījusies pirmā īstā lapa.
  • Kad tie nedaudz pastiepušies, tad jāuzsien, piemēram, pie aizkaru stangām.
  • Kad parādās pirmie ziedpumpuri, tie jānoņem, vismaz līdz sestajai sazarojuma vietai. Laicīgi jāizkniebj arī visas pazares.
  • Augu laistot, ūdenim jāpievieno kompleksais mēslojums. Kad parādās augļi, mēslojumam pievieno kalcija nitrātu.
  • Pašus pirmos gurķīšus labāk noņemt ātrāk, lai augs vēl varētu pastiepties.
  • Kad augs būs izaudzis līdz aizkaru stangai (vai vietai, kur uzsiets), galotni var palaist lejā.

Padomos dalījās «Ievas Padomu Avīze»

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu