Klasika vienmēr cieņā: sīpolu mizās un sarkanajā kāpostā krāsotas olas

Klasika vienmēr cieņā: sīpolu mizās un sarkanajā kāpostā krāsotas olas

Čaklākie Lieldienu svinētāji jau laicīgi sakrājuši sīpolu mizas. Pēc sarkanā kāposta jādodas uz piemājas tirgu vai veikalu un jāgatavojas krāsošanai. Skaitas krāsas un dabīgi ornamenti. Lai izdodas skaisti!

Nepieciešamas būs baltas olas, sīpolu mizas, sarkanais kāposts, ziediņi, lapas, garšaugi pēc izvēles un plānas zeķbikses.

Krāsošana soli pa solim

  • Zeķbikses sagriež nelielos gabalos;
  • Uz olas liek ziediņus, lapas vai garšaugus;
  • Tad olu liek zeķbiksē, aizsienot tās galu;
  • Katlā liek sīpolu mizas vai sagrieztas sarkanā kāposta lapas;
  • Tad katlā zem mizām vai lapām saliek sagatavotās olas;
  • Katlā lej ūdeni tā, lai mizas vai lapas nosegtas;
  • Vāra, līdz olas izvārījušās;
  • Atdzesē un olas šķidrumā atstāj uz nakti;
  • Nākamajā dienā olas izņem no šķidruma, iztin no zeķes un noslauka vai noskalo.

Lai raibas Lieldienas un krāsainas olas!

Vairāk olu krāsošanas veidi:

Avots: TVNET

Foto: Ekrānšāviņš


Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes