Kā pagatavot ideālu kafiju nospiežamajā kanniņā? Detaļām ir nozīme!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos.com / Pexels.com

Karsta, aromātiska, pietiekami stipra kafija - vai tādai maz var turēties pretī? Un ja vēl iespēja baudīt pupiņu kafiju un nesatraukties par biezumiem, kas ieķeras kādā zobu starpā, vispār ideāli. Te talkā nāks kafijas nospiežamā kanniņa. 

Ar kanniņu nepietiks, jāzina, kā to pareizi izmantot, lai rezultāts perfekts, to skaidro portāls "Frenchpresscoffee".

Sasildi kanniņu. Pirmais solis ir karsta ūdens ieliešana nospiežamajā kannā. Tā sasils, un brīdī, kad tiks aplieta kafija, nebūs strauju temperatūras izmaiņu aukstā stikla dēļ.

Foto: Depositphotos.com / Pexels.com

Izvēlies labākā maluma kafiju. Izmantojot kafijas nospiežamo kanniņu, nozīme ir arī tam, cik kafija ir rupja vai smalka maluma. Atbilstošākas būs rupja vai vidēji rupja maluma kafijas, jo, izvēloties smalko malumu, tiks aizsprostota prese. Starp citu, tiklīdz kafijas pupiņas samaltas, no tām izdalās aromātiskās eļļas un, malumam ilgi stāvot, kafija kļūst bezgaršīgāka. Ideālā variantā - samal pupiņas tieši pirms kafijas gatavošanas.

Pareizs kafijas daudzums. Tu zini savas kanniņas tilpumu, zini, cik daudz tasītēm pietiks šķidruma, tad attiecīgi arī jāizrēķina kafijas daudzums, lai tā negaršo pēc "bikšūdens" un nav arī pārāk spēcīga, nomācoši rūgta garša. Pareizais daudzums - 1 ēdamkarote vidēji grauzdētas kafijas uz katru krūzīti.

Ūdens temperatūra. Ūdens noteikti jāuzvāra, taču neaplej kafiju par ātru. Ideālā ūdens temperatūra ir 93 Celsija grādi. Ja vēlies būt ļoti precīzs, izmanto termometru un uzņem laiku, lai zinātu, cik drīz ūdens atdziest līdz vajadzīgajai temperatūrai, lai turpmāk šo pauzi ievērotu. Ja tik precīzām darbībām nav iespēju vai laika, brīdī, kad ūdens beidzis vārīties, ļauj tam nepilnu minūti pastāvēt, tad tas būs sasniedzis aptuveni nepieciešamo temperatūru.

Kafija kanniņā. Kad visu esi samalis, nomērījis un ūdens ir atbilstošajā temperatūrā, izlej kannā esošo ūdeni, ber kafiju, aplej ar ūdeni un samaisi. 

Gaidi un relaksējies. Uzliec vāciņu (ar presi paceltu pie tā) un ļauj kafijai ievilkties. Tev būs 4 minūtes laika, ko veltīt sev, - kafiju nevajag steidzināt.

Foto: Depositphotos.com / Pexels.com

Pirmspēdējais solis. Lēnām, izmantojot presi, nobīdi visus kafijas biezumus uz kanniņas dibenu. Galvenais nesteidzies.

Gatavs! Tiklīdz biezumi no redzesloka pazuduši, lej kafiju krūzītē un baudi. Svarīgi: ilga kafijas noturēšana šādā kanniņā to padarīs rūgtu, tāpēc jādzer uzreiz.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu