Kā izvēlēties labāko malto gaļu? Mazie padomi!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ne vienmēr ir iespējams iegādāties gaļas gabalu un to samalt pašam vai palūgt, lai tirgotājs to izdara tavā acu priekšā. Ja gaļa jau samalta un izvēle jāizdara, noderēs padomi, lai iegādātos svaigu un pēc iespējas labāku, kvalitatīvāku malto gaļu.

Sākotnēji jānovērtē produkta struktūra. Gaļai jābūt viendabīgai, tai nevajadzētu saturēt skrimšļus un cīpslas, kā arī rupjus saistaudu gabalus.

Īpaša uzmanība jāpievērš maltās gaļas krāsai. Tai jābūt sākot no patīkami rozā toņiem līdz pat tumši sarkanai (atkarīgs no gaļas veida). Visas krāsu izmaiņas rodas rezultātā neparezai uzglabāšanai.

Ja krāsa ir viendabīga, tad maltā gaļa ir svaiga. Jo vairāk tā satur tieši liellopa gaļu, jo intensīvāka būs rozīgi sarkanā krāsa, jo vairāk cūkgaļas, jo bālāki toņi, bet tāpat patīkamos toņos.

Nav vēlams, pat jāsaka, ka nedrīkst iegādāties malto gaļu, ja nav zināms tā ražošanas datums un derīguma termiņš. Ja esat izlēmis iegādāties sveramu produkciju nevis safasētu, visu informāciju jautājiet pārdevējam, viņiem jāspēj uz šiem jautājumiem atbildēt.

Avots: Krasotka.ee

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu