5 iemesli, kāpēc no vistiņas krīt nost rīvmaizes panējums (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Kraukšķīga vistiņa, kas ieskauta rīvmaizes kažociņā, - gardi bez gala. Vari to baudīt pamatēdienā, pasniegt kā uzodu vai pievienot salātiem. Bet, ja viss labums nokrīt nost, ir sabojāts gan gatavošanas, gan baudīšanas prieks. Kāpēc tā notiek un kā no tā izvairīties? 

Mitrums nav vēlams

Pirmais solis vistas panēšanā ir ļoti svarīgs. Pirms to sāc, gādā, lai katrs gabaliņš būtu sauss. Talkā nāks papīra dvieļi - ar tiem kārtīgi nosusini gaļas gabalus no visām pusēm.

Lieks mitrums padarīs miltus slapjus un lipīgus, un tas nozīmē, ka tie neturēsies pie gaļas.

Kas par daudz, tas par skādi

Kad katru gaļas gabaliņu esi apviļājis miltos, nokrati lieko. Ja miltu pārāk daudz, tie neļaus olai kārtīgi pieķerties pie vistas, un tādējādi būs problēmas arī nākamajā posmā ar rīvmaizi. 

Tātad miltus vajag, bet visu ar mēru - rūpējies, lai gabaliņi ir vienmērīgi pārklāti, bet plānā kārtiņā.

Nežēlo rīvmaizi

Rūpīga gaļas pārklāšana ar rīvmaizi nodrošinās to īsto kraukšķīti, kuru tik ļoti kārojas. Neatkarīgi no tā, kādu rīvmaizi izmanto, pielūko, lai viss gaļas gabals nosegts.

Šajā posmā noteikti der atcerēties par garšvielām. Lai panējums ne vien patīkami kraukšķīgs, bet arī piesātināts ar garšām, pievieno rīvmaizei savas iecienītās garšvielas, piemēram, kariju vai paprikas pulveri.

Mazliet spēka noderēs

Kad pats panēšanas process ir beidzies, katram gaļas gabaliņam no visām pusēm uzspied ar plaukstu, lai būtu drošs, ka rīvmaize kārtīgi pielipusi pie olu slāņa. Ja būsi to tikai apviļājis un pavirši atstājis, daļa panējuma nobirs jau pirms likšanas uz pannas vai friterī.

Sabiedrotais virtuvē - pacietība

Ja izlēmi fritēt vai cept uz pannas - parūpējies par atbilstoša trauka izvēli, kārtīgi uzkarsē un nežēlo eļļu, un galvenais - ļauj karstumam darīt savu. Nav nekādas nepieciešamības ik pēc brīža grozīt vai aiztikt gaļas gabaliņus. Šādi veidojas papildu risks, ka panējums nokritīs. Lai gaļa nesteidzīgi cepas, un tikai brīdī, kad redzi, ka ārējās maliņas kļuvušas zeltainas, to apgriez.

Ja talkā nāks krāsns, piemēram, cepot kotletes, svarīgi, lai tās cita ar citu nesaskaras. Panējums salips, sacepsies kopā, un brīdī, kad mēģināsi kotletes  atdalīt, panējums no kotletes "aizmuks".

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu