10 padomi perfektām piparkūkām + RECEPTES

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Piparkūku cepšana ir kārtīgs Ziemassvētku rituāls. Tās ir ne vien gardas, bet, ja pacenties, arī ļoti skaistas un noder kā dāvanas. Taču, lai viss izdotos, nepietiek ar labu mīklu, jāzina kā ar to darboties, cept un izgreznot. Lūk, 10 padomi, lai tev izdotos skaistas un garšīgas piparkūkas.

1. Lai ar lipīgo piparkūku mīklu būtu vieglāk strādāt, pirms darbošanās, noturi to vismaz stundu ledusskapī, lai tā kārtīgi atdzistu.

2. Rullē mīklu uz taisnas, gludas virmsas, uz kuras mazliet izkaisīti milti vai miltu un pūdercukura savienojums. Ja mīkla nav pārak lipīga, vari to rullēt starp divām cepamā papīra loksnēm.

Foto: Depositphotos.com

3. Piparkūku formiņas neaplips ar mīklu, ja tās nedaudz ieziedīsi ar cepamo eļļu vai apkaisīsi visus stūrīšus ar miltiem, pēc tam lieko daudzumu nopurinot.

4. Ja plānā griezt lielas mīklas detaļas, var gadīties, ka ņemot nost no galda vai liekot uz plāts tās deformējas. Izvairies no tā visu griežot jau uz cepamā papīra, atbilstoši pannas lielumam. Tad atliks noņemt tikai liekās mīklas vietas un ar visu papīru novietot sagatavotās formas un plāts un izcept. 

5. Pirms klāj uz piparkūkām glazūru, ļauj tām pilnībā atdzist.

Foto: Depositphotos.com

6. Piens kopā ar pūdercukuru ir perfekts pamats piparkūku glazūrai. Lai piešķirtu papildus garšu, papildini ar citrona sulu vai miziņu, vai pievieno kādu ekstraktu.

7. Izmanto pārtikas krāsvielas, lai glazūras padarītu krāsainas un košas.

8. Lai piparkūkas pēc iespējas skaistākas un raibākas, izmanto krāsainus cukura graudiņus, kokosriekstu skaidiņas, grauzdētas mandeļu skaidiņas, ēdamos spīdumus, mazos šokolādes graudiņus, žavētus augļus, mazas šokolādes konfektes. Šie dekori jāliek uz glazūras, pirms tā nožuvusi, lai arī dekora elementi kārtīgi turētos pie piparkūkas.

Foto: Depositphotos.com

9. Ar glazūru un papildus elementiem noklātajām piparkūkām ļauj nostāvēties uz taisnas virsmas, neapsegtas 2 stundas, lai būtu drošs, ka viss kārtīgi nožuvis un piparkūkas būs tik skaistas kā iecerēts.

10. Pāri palikušo mīklu vari saldēt un uzglabāt līdz pat 3 mēnešiem. Izceptās piparkūkas glabā divas nedeļas, slēgta traukā, starp piparkūku kārtām ieklājot cepamo papīru, lai novērstu piparkūku salipšanu. 

Lasi vēl:

Avots: Dish.allrecipes.com

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu