Kā "atdzīvināt" apkaltušu maizīti?

Kā "atdzīvināt" apkaltušu maizīti?

Šad un tad sanāk nopirkt mazliet vairāk kā var apēst, tā notiek arī ar maizīti. Tā sacietē un nav vairs baudāma, bet, kā izrādās, ir elementārs risinājums.

Baltmaizes kukulīši un īpaši bagetes ir tik gardas pateicoties savai kraukšķīgajai garoziņai un mīkstajam, pufīgajam viducītim.  Taču, kad maizīte pastāvējusi, tā ir cieta, vidus ķipīgs un neizteiksmīgs. Lūk, kas tev jādara, lai dotu otru iespēju savam maizes batonam:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem;
  2. Viegli, novisām pusēm bageti samitrini tīrā ūdenī;
  3. Liec sakarsētajā krāsnī uz 5 - 7 minūtēm;
  4. Ņem ārā no krāsns un baudi tik gardu maizi, it kā tā būtu nupat izcepta - kraukšķīga no ārpuses, gaisīga iekšpusē!

Cepta bagete ar ķiplokiem un pētersīļiem

Avots: Health.com

Foto: Pexels.com

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties


Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes