Nereti olas ledusskapī aizkavējas pārāk ilgi, iepakojums izmests un nezini vairs kā pārbaudīt vai tās svaigas. Tam ir elementārs paņēmiens!
Olas: gatavot vai labāk izmest?
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tev vajadzēs olu, glāzi vai krūzi un ūdeni.
Piepildi trauku ar ūdeni un ieliec tajā olu, attiecīgi novērojumu ļaus tev noskaidrot, kādā stāvoklī ir ola:
- Ja tā nogrimst ūdens trauka dibenā - ola svaiga un lietojama uzturā;
- Ja ola uzpled trauka virspusē, tā ir bojāta un labāk to negatavot.