Pampelmūze jeb pomelo: kā iegādāties visgaršīgāko?

Pampelmūze jeb pomelo: kā iegādāties visgaršīgāko?

Lielākais citrusauglis - pomelo. Tie jau atkal ir piepildījuši veikalu plauktus un vilina mūs tos iegādāties. Tomēr, ne katrs zina kā izvēlēties pēc iespējas saldāku un gatavāku šo augli. Uzzini, kas jāņem vērā, lai tiktu pie visgaršīgākā pomelo.

Arī pomelo, kā daudzus citus augļus, pirms iegādas ir rūpīgi jāapskata un, jā, arī jāpasmaržo, jo šīs 2 lietas būs pirmās, kas norādīs augļa kvalitāti un gatavības pakāpi:

  • Gatava augļa miziņai jābūt līdzenai, bez bojājumiem, vienā krāsā, bez dažādām strīpām un krāsu plankumiem;
  • Vietai, kurā auglis savienojas ar koku noteikti nevajadzētu būt pārlieku mīkstam vai citā krāsā;
  • Gatavam pomelo piemīt patīkama, salda smarža, kuru var sajust caur miziņu;
  • Ja auglis ir labi nogatavojies tā miza ir dzeltenā vai maigi zaļā krāsā. Ja redzi izteikti zaļākus pleķus, tad pastāv iespēja, ka auglis nebūs tik gatavs un salds kā kārojas;
  • Svars, arī tam ir nozīme. Ja gatavs, tātad smags - kārtīgs, apaļš pomelo svērs vidēji 1 kg, ja svars ir mazāks, tas jau atkal norāda uz augļa nenogatavojušos stāvokli.

Lai izdodas iegādaties visgaršīgako, saldāko un sulīgāko!

Avots: Infoeda.com

Foto: Depositphotos.com


Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties


Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi