Uzglabā šampinjonus pareizi un baudi ilgāk

Uzglabā šampinjonus pareizi un baudi ilgāk

Katram gadās nopirkt mazliet vairāk kā plānots vai pēkšņi pamainīt vakariņu plānus. Tad rodas jautājums - kā uzglabāt produktu, lai tas nesabojājas. Noskaidrosim - kā pareizi uzglabāt šampinjonus, lai tos svaigus var izmantot ilgāk!

Pildītie šampinjoni ar sieru un ķiplokiem

Lai sāktu runāt par to kur un kā šampinjonus uzglabāt, tie ir jāsagatavo. Sēnes ir jānotīrā - no cepurītēm novelk kārtiņu, kas viegli nāk nost. Visus tumšos plecīšus, kas varētu norādīt uz sēnes bojājumu - izgriež. Nekāda gadījumā sēnes nemazgā, jo tās sevī sasūc ūdeni, paliek bezgaršīgas un ātri bojājas. Ja tomēr sēnes ir ļoti netīras, noslauki tās ir mitru drāniņu un tad ļauj kārtīgi nožūt.

Blendēta ceptu šampinjonu krēmzupa ar sieru

Notīrītos šampinjonus liec bļodiņā/trauciņā, nosedz to ar pārtikas plēvi un ledusskapī iekšā. Plēve jāmaina ik dienu, lai zem tas neveidojas kondensāts / lieks mitrums. Optimālā temperatūra šampinjonu uzglabāšanai ir 0 grādu.

Mana šampinjonu mērce

Ja visi nosacījumi ir izpildīti rūpīgi, sēnes svaigas saglabāsies vēl 3 - 5 dienas. 

Avots: Infoeda.com

Foto: Depositphotos.com


Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties


Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi