Kādu kūku likt galdā svinību laikā?

Kādu kūku likt galdā svinību laikā?

Zinām, ka kūka piešķir svētkiem īpašu noskaņu, tāpēc gatavojoties svētku svinēšanai, īpaša uzmanība jāvelta tam, lai atrastu pašiem un ikvienam viesim tīkamu kūku. Dažreiz pat neko vairāk nevajag, tikai gabaliņu gardas kūkas, lai tās baudīšanu varētu saukt par svētkiem. Viens no priekšnoteikumiem, lai svētki būtu izdevušies, ir tos pavadīt labā kompānijā. Kā arī ne mazāk svarīga ir kūkas izvēle svētkos. Kā izvēlēties kūku svētku galdam?

Mūsdienās kūku iegāde nav sarežģīta, izvēle veikalos un konditorejās ir iespaidīga, atliek tikai izvēlēties no to plašā repertuāra. Ja rodas vēlme pēc kaut kā īpašāka – kā tikpat lielisku variantu var apsvērt iespēju to gatavot mājās. Izpratne par to, kas ir garda kūka var atšķirties un nenoliedzami tas ir gaumes jautājums. Izvēloties piemērotu kūku svētku galdam, dažas nianses, kuras jāņem vērā ir kopīgas lielai to cienītāju daļai - neatkarīgi no tā, kāda veida kūkas cienītājs ir tās baudītājs.

Kūka "Sarkanbaltsarkanais"

  • Jāskatās, lai kūkas izskats būtu ne tikai estētiski pievilcīgs un acīm tīkams, bet arī tīri praktiski kūku būtu ērti sagriezt un pasniegt viesiem. Ja kūka ir paredzēta transportēšanai, jāizvēlas tam paredzēts iepakojums;
  • Lai gan pirmais, ko izvēloties kūku uzreiz pamanām ir tās vizuālais izskats, jāpievērš uzmanība arī to sastāvam. Pirms kūkas iegādes svarīgi ir iepazīties ar norādīto informāciju uz iepakojuma, lai spētu noteikt vai visas sastāvdaļas atbilst vēlamajām;
  • Ar augļiem un ogām rotāta kūkas virskārta šķiet veselīgāka kūkas izvēle, taču tas var radīt mānīgu iespaidu un iespējams tas ir izmantots tikai dekorēšanai, ne pildījumam.

Kūku cepšana mājas apstākļos var pārvērsties par priecīgu notikumu visiem iesaistītajiem, mājās gatavota, kūka sniegt īpašu gandarījum un svētku sajūtu. Iedomājoties par svētku kūku, nereti tā saistās ar lielu kaloriju daudzumu. Lietojot konditorejas izstrādājumus būtu jāsargās no trans-taukskābēm, kas ir īpaši nelabvēlīgās organisma sirds asinsvadu sistēmai. Tā kā daudzu kūku pagatavošanas pamatā ir margarīns, jāatzīmē, ka tā ražošanas tehnoloģija ir mainījusies un ražotāji ir veikuši tā pārformēšanu un uzlabošanu. Ražotāji pievērš pastiprinātu uzmanību trans-taukskābēm un to ierobežošanai, tādējādi sniedzot visaugstāko kvalitāti. To izgatavo no kvalitatīvām augu eļļām un apstrādā, lai tās saglabātu visas eļļai raksturīgās labās īpašības un uzturvērtību. Tā kā lielākā daļa margarīnu, kuri pieejami Eiropas tirgū, praktiski nesatur trans taukus un to ražošana ir attīstījusies, to ir ieteicams izmantot kūku pagatavošanai.

Avots: Taukvielas.lv

Foto: Depositphotos.com

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties


Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes