Zupai trūkst garša? Glāb to ar vienu sastāvdaļu!

Zupai trūkst garša? Glāb to ar vienu sastāvdaļu!

Vai ir gadījies, ka izvāri zupu, tajā ir pietiekoši sāls, gatavota no garšām bagātiem produktiem, bet vienalga šķiet, ka kaut kā pietrūkst? To var ātri labot!

Pievieno kādu no skābumu saturošiem produktiem. Neliels skābā elementa daudzums, piemēram, citronu sula, kas tiek pievienota ēdiena gatavošanas beigās, atvērs un papildinās esošās garšas, īpaši mērcēto pupiņu zupās, vai tajās, kas bagātas ar gaļu. 

Labākā soļanka

Šo garšas pastiprinātāju lieto uzmanīgi, sākumā pievieno dažas piles, kārtīgi samaisi, pagaršo un tad turpini pievienot, līdz iegūsti daudzveidīgu, sabalansētu garšu. Tevi pārsteigs kā neizteiksmīgas garšas zupu var ietekmēt laima sula un pat etiķis.

Vienkāršā biešu zupa

Lūk, dažas skābes saturoši produkti, kas atdzīvinās zupas garšas:

  • Citrona un laima sula
  • Etiķis - izmanto savu iecienītāko;
  • Tomāti: gan svaigi, gan konservēti, bet, lai tie dotu savu skābuma efektu, pievieno tāpat kā pārējos "skābos produktus" gatavošanas beigās;
  • Marinējumi: marinēti gurķi, skābēti kāposti - atliek izvēlēties tikai atbilstošo zupu, kur šie dārzeni iederēsies;
  • Bezpiedevu jogurts, skābais krējums.

Avots: Thekitchn.com

Foto: Depositphotos.com

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties


Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes