Derīguma termiņš koka virtuves piederumiem? Jā!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pexels.com / Depositphotos.com

Ja virtuvē spriežam par derīguma termiņiem, tad lielākoties tos attiecinām uz produktiem, bet vai esi iedomājies par to, cik ilgi tu jau lieto un cik ilgi vispār vajadzētu izmantot tavu mīļāko koka lāpstiņu?

Koks pats par sevi nepieder pie ļoti ilgi kalpojošiem materiāliem, bet īpaši tas ir aktuāli, ja tas tiek izmantots gatavojot ēst. Ēst gatavošanas procesā šīe koka instrumenti regulāri tiek slapināti, tad žavēti, pakļauti arī dažādām skābām vidēm, karstumam. Šie visi procesi, protams, atstāj sekas. Ar laiku uz koka karotēm, dakšām, lāpstiņām veidojas dažāda izmēra plaisiņas, sākotnēji, pat ar aci nesaskatāmas, un tās ir perfektas vietas mikrobu un baktēriju dzīvei. Otrs arī fakts, ka šie virtuves rīki var deformēties, tiem var notrūkt kāds gabals, kas var iekļūt arī ēdienā.

Foto: Pexels.com / Depositphotos.com

Ja nevēlies inficēties ar kādu nelāgu slimību vai iecienītajā mērcē atrast koka gabalu esi vērīgs. Ja koka virtuves rīki ir patiesi kvalitatīvi, tie nebojājies tik drīz un tos vēlams mainīk ik pēc 5 gadiem, savukārt, ja vizuālas izmaiņas redzi jau ātrāk, nekavējies un atbrīvojies no šī palīga, lai izvairītos no saindēšanās.

Avots: Kitchenmag.ru

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu