Kur un kā dzīvoklī ilgstoši uzglabāt kāpostus?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ja dzīvo pilsētā un nav pieejas kārtīgam pagrabam, aktuāls var būt jautājums, kā ilgstošāk uzglabāt kāpostu, ja dzīvo dzīvoklī un radi sadevuši no dārza vairāk kā vienu galvu. Tas nemaz nav tik neiespējami kā varētu šķist. Viena piemērota viea glabāšanai ir katrā dzīvoklī, otra - lielākajā daļā: ledusskapis un balkons. Lūk, kas jāievēro glabājot kāpostgalvas kādā no šīm vietām.

Kā uzglabāt kāpostu ledusskapī?

Vienkāršākais veids - kāpostgalvu ievietot ledusskapī, dārzeņu atvilknē. Šīs metodes trūkums - dārzenis ātri savīst. Pirms lietošanas šīs savītušās lapas vienkārši jānoņem, bet tiek zaudēta diezgan liela dārzeņa daļa.

Otrs variants - noņemt vienu kārtu kāpostlapu un tad dārzeni kārtīgi ievīstīt pārtikas plēvē un tad ievietot ledusskapī, dārzeņu atvilknē. Šeit jāseko līdzi, lai neizveidojas kondesnāts. jo lieks mitrums liks dārzenim bojāties, ja esi to pamanījis, dārzenis jāievīsta no jauna, sausā pārtikas plēvē.

Foto: Depositphotos.com

Kāposti uz balkona - kas jāievēro? 

Ja tavam mājoklim ir balkons, droši izmanto to, lai aiztaupītu vietu ledusskapī, tomēr, izmantojot šo glabāšanas vietu, ir jāievēro dažas nianses. Pirmkārt, balkonam jābūt iestiklotam un nosiltinātam. Kāposts jāietin ir papīrā vai pārtikas plēvē un jāievieto auduma maisiņā vai koka kastē. Dārzeņi jāparbauda ziemā vismaz reizi mēnesī, tuvāk pavasarim 2 reizes mēnesī, jo kāds no dārzeņiem tomēr var sākt bojāties un tādejādi sabojāt arī pārējos, blakus esošos.

Avots: Infoeda.com

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu