Cik ilgi glabāt sviestu - kā zināt, vai tas vēl ir lietojams?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Sviesta uzglabāšanas termiņš ledusskapī nav garāks par 4 mēnešiem. Tā svaiguma pakāpi var noteikt pēc vizuālām pazīmēm, kuras der zinās, lai nelietotu vecu produktu.

Ja sviesta krāsa ārpusē un gabaliņa iekšienē atšķiras, tā ir pirmā pazīme tam, ka sviests nav pirmā svaiguma, tomēr, lietot to var. Savukārt, ja sviests ieguvis jau ļoti izteikti dzeltenu krāsu un garša kļuvusi rūgtena, skaidrs ir viens - produkta vieta nav ledusskapī, bet gan gružkastē.

Aromātiskais zaļumu sviests

Foto: Depositphotos.com

Viegli pārbaudāma arī ir sviesta kvalitāte, izmantojot karstu ūdeni. Ja apliesi mazu gabaliņu sviesta ar vārošu ūdeni, tas īsā laika posmā paliks mīksts un ūdenī izšķīdīs, bet tas notiks tikai tajā gadījumā, ja sviests būs dabīgs. 

Vairāk padomu:

Avots: Kitchenmag.ru

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu