Saldummīļiem sliktāk strādā garšas kārpiņas

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Zinātnieki no Kornelas universitātes atklājuši, ka cilvēki ar pavājinātu garšas receptoru darbību daudz biežāk izvēlas saldākus, kalorijām bagātākus ēdienus un dzērienus, nekā tie, kuriem šie receptori strādā normāli.

Izmeklējumu gaitā vienai grupai piedāvāja zāļu tēju, kura pavājina garšu receptoru darbību, bet otrai grupai piedāvāja dzērienu-placebo. Tad visiem brīvprātīgajiem piedāvāja pievienot pēc garšas kādu saldinātāju. Kā rezultātā tieši tai grupai, kurai garšas kārpiņas bija pavājinātas, bija nepieciešams daudz vairāk cukura. Šie izmeklējumi palīdzēs saprast, kāpēc atteikšanās no kaitīgiem ēdieniem un diēta var būt tik sarežģīta daudziem cilvēkiem. Zinātnieki min faktu, ka garšu kārpiņu darbību stirpi ietekmē zāļu lietošana, smaganu slimības vai vienkārši vecums.

Autors: Bonappetit.lv

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu