Garšu ceļojums 9 kārtās ar Māri Jansonu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts un Publicitātes foto

Darba diena. Agra pēcpusdiena. Aiz loga vējains rudens. Darbu, kā parasti, pārpārēm, bet laika, kā parasti, par maz. Tā vien prasītos izrauties kādā mazā ceļojumā, lai ķermenis un gars tiktu iepriecināts. Tā kā ģeogrāfisko attālumu kartē varam mainīt tikai nelielos attālumos, tad izlēmām, ka ceļojums garšu pasaulē būs visatbilstošākais. Un kurš gan cits varētu būt gida lomā, ja ne iznesīgais un stāstiem bagātais šefpavārs Māris Jansons! Dodamies ciemos!

“BIBLIOTĒKA No1 Restorāns” – šīs dienas galamērķis. Gandrīz pašā Rīgas sirdī – blakus trauksmainajai Brīvības ielai un rimtajam Vērmanes dārzam. Restorāns, kurā ciemojoties pārņem mājīguma un pamatīguma sajūtas it visā, sākot jau ar pašu šefpavāru, kurš īpaši šai dienai sagatavojis mums tik kāroto ceļojumu – garšas baudījumu 9 kārtās. Ceļojuma mērķis – nodemonstrēt iespēju ikvienam izcila un kvalitatīva ēdiena un servisa cienītājiam saņemt šo “komplektu” arī ārpus restorāna telpām. Kā pievienoto vērtību šim visam saņemsiet Māra Jansona stāstus par katru no ēdieniem, un stāstnieks viņš patiešām labs!

Dodamies ceļojumā!

Foto: Kaspars Meinerts un Publicitātes foto

Sēņu aknu putas, karamelizēti sīpoli ar trompetsēņu drupinājumu

Šis ēdiens ar savu neatkārtojamo garšu un struktūru visa vakara garumā daudziem palika nepārspēts.

Foto: Kaspars Meinerts un Publicitātes foto

Marinētas Baltijas reņģes. Svilināts kartupelis ar mārrutku krēmu un mārrutku pērlēm un ķimeņu eļļu

Izsenis latvieši ir dēvēti par reņģēdāju tautu, tad nu kāpēc neatgriezties pie saknēm? Pārsteigumu un diskusijas pie galda raisa ne vien pats ēdiens, bet tā pasniegšanas forma... Perfektas formas ledus gabals, kurā iesaldēta zivs dekorācijas nolūkā. Ej nu mini, kā to tur iemānīt!

Foto: Kaspars Meinerts un Publicitātes foto

Brieža gaļas tartars ar 36 stundas gatavotu liellopa mēli, dūmu majonēze

Tiem, kas vēl joprojām sevi nav izaicinājuši, iesakām to darīt. Tartars, kaut arī patrekns, tomēr neaizmirstami gards. Un tie, kas nav mēles cienītāji, apstiprināja, ka šādi pagatavota, tā garšo pavisam savādāk kā ierasts, daudz labāk.

Foto: Kaspars Meinerts un Publicitātes foto

Kviešu putra. Sīpolu – sēņu sviests ar graudu popkornu

Bērnības garša ir un paliek bērnības garša! Protams, jaunas dvesmas, kā sēnes un popkorns, šo garšu tikai uzlabo un papildina.

Foto: Kaspars Meinerts un Publicitātes foto

Cepta ābola sorberts

Ak, šī tik sen nebaudītā ceptā ābola garša! Jau atkal tas ir ceļojums bērnībā, kas neviļus liek aizdomāties par ēdiena spēcīgo ietekmi uz cilvēka maņām un sajūtām. Secinām, ka neviens no piedāvātajiem ēdieniem šajā ēdienkartē nav nonācis nejauši.

Foto: Kaspars Meinerts un Publicitātes foto

Viegli kūpināta stores fileja, kartupeļu konfit ar skābu krējumu un melnie ikri

Arī par stori nerimās sarunas kā par vienu no labākajiem ēdieniem. Zivs šķiet nepelnīti bieži aizmirsta mūsu ēdienkartē, tāpēc prieks, ka ir kāds, kas to atgādina.

Foto: Kaspars Meinerts un Publicitātes foto

Maizes garozā cepta brieža karbonāde. Sarkanvīnā glazēta melnsakne ar ogu pastu

Kārtējais pārsteigums, kas ieslēpts rudzu maizes garozā, šefpavāra stāsts un meistarība neatstās vienaldzīgu pat neieinteresētāko gardēdi. Šeit Jūs sastapsiet pilnīgi citu medījuma garšu, kā baudījāt ēdot brieža gaļas tartaru, pārliecinoties, ka vienu produktu varat iepazīt tik dažādās formās un garšu niansēs.

Foto: Kaspars Meinerts un Publicitātes foto
Foto: Kaspars Meinerts un Publicitātes foto

Topinambūra putas

Pārliecību gūstam, ka ēdienu gatavošanā bez produktu un garšu salikumiem neiztik. Tieši šis ēdiens ir tāds, kas savu burvību atklāj papildinājumā ar smiltsērkšķu želeju.

Dravnieka prieks” - smiltsērkšķu gels, skābā krējuma sniegs, skābais krējums, medus, gaisīgi porainais medus biskvīts, ziedputekšņi
Noslēdzošais maltītes ēdiens tiek pasniegts ar stāstu par bērnības baltmaizi ar krējumu un medu, un tiek baudīts un pavadīts ar neviltotu sajūsmu par ēdiena garšas un struktūras kombinācijām. Šo var dēvēt par perfektu noslēgumu mūsu 9 kārtu garšas ceļojumam!

Foto: Kaspars Meinerts un Publicitātes foto

Izcilas svinības nav iedomājamas arī bez elpu aizraujošiem kūku un desertu šedevriem, tādēļ pasākuma noslēgumā viesi tika aicināti iepazīties ar „BIBLIOTĒKA No1 Restorāns” konditores Airitas Jurčikas sagatavoto desertu degustāciju un nobaudīt ap 20 klasiskiem un radoši spilgtiem gardumiem.

Foto: Kaspars Meinerts un Publicitātes foto

Inese Dzelme: „BIBLIOTĒKA No1 Restorāns” un „Restaurant Service” vadītāja: „Sekojot līdzi tirgus tendencēm un izmaiņām pieprasījumā, mums jau sen bija skaidrs, ka ir laiks rīkoties un piedāvāt augstākās restorānu kvalitātes apkalpošanu arī lielākam viesu skaitam un izbraukuma svinībām, tādēļ apvienojot nozares profesionāļus esam radījuši pavisam jaunu un pagaidām unikālu piedāvājumu Latvijā, kas ļauj līdz pat 9 kārtu degustāciju ēdienkarti nodrošināt līdz pat 200 personām. Tas nozīmē, ka tagad rīkojot svinības jums ir iespēja iegūt restorāna kvalitāti arī ārpus restorāna telpām, tādējādi iznesot svētkus pavisam citā līmenī.”

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu