TOP 5 pasaules kulinārie festivāli šī gada otrajā pusē

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Kulinārais mantojums būtiski atšķir valstis un tautas. Tie, kas mīl baudīt visdažādāko valstu virtuves vai labprāt gatavot paši, zina, ka vietējās kulinārijas mākslas iepazīšana ir viens no labākajiem veidiem kā izgaršot arī konkrētās valsts tradīcijas un mentalitāti. Viens no lielākajiem aviobiļešu rezervēšanas interneta veikaliem "Lidot.lv" apkopojis piecus grandiozus gastronomijas festivālus pasaulē, ko īsti gurmāni vēl līdz gada beigām var paspēt apmeklēt.

La Tomatina (Bunjola, Spānija)

Pasaules slavenākās tomātu cīņas laikā Spānijas pilsētas Bunjolas ielās valda visatļautība un ēdienu kari. Kravas automobiļi uz pilsētu atgādā vairāk nekā 130,000 kilogramus sulīgu tomātu un ap 30 000 dalībnieku atgriežas teju viduslaikos. Drošības dēļ šajā visai nekontrolētajā cīņā tomēr ieviesti daži noteiktumi, piemēram, tomāti pirms mešanas obligāti jāsaspiež, citi pārtikas produkti nedrīkst būt izmantoti, festivāla dalībniekiem jābūt apģērbtiem un jādod ceļš kravas automašīnām, kas piegādā sārtos un sulīgos “ieročus”.

Norises laiks: 31.-25.augusts

Foto: Receptes.lv

Napoli Pizza Village (Neapole, Itālija)

Itālijā pica ir tradīcija, māksla un stāsts par ģimeni. Ik gadu septembrī par to var pārliecināties Neapolē. Uz nedēļu pilsēta kļūst par mājvietu vairāk nekā 500 000 picas mīļotāju, kur šīs nedēļas laikā notiesā pat 100 000 dažādu veidu un izmēru picas. Labākās Neapoles picērijas piedāvā 50 vēsturiskas picu receptes un pirmajās festivāla dienās apmeklētājiem ir iespēja vērot pasaules čempionātu picu pagatavošanā, uz kuru ierodas picu meistari no visas Itālijas. Festivāla viesi var uzzināt picas gatavošanas vēsturi, iegūt labākās receptes, apmeklēt meistarklases un, protams, nogaršot visa veida gardākās picas, baudot neaprakstāmo Neapoles līča pakāji.

Norises laiks: 6.-11.septembris

Foto: Receptes.lv

Galway Oyster Festival (Golveja, Īrija)

Senās ostas pilsētā Govejā, Īrijas rietumu piekrastē, ik gadu notiek Golvejas austeru un jūras velšu festivāls, kas ir senākais austeru festivāls pasaulē un otrs internacionāli pazīstamākais festivāls Īrijā aiz Svētā Patrika dienas. Interesantais festivāls ir veltīts Eiropas plakanajai austerei (Ostrea edulis). Festivāls norisinās septembra beigās, tādējādi atzīmējot bagātīgo austeru ievākšanas laiku (no septembra līdz aprīlim). Interesanti, ka festivāls tiek atklāts tikai tad, kad pilsētas mērs ir nogaršojis sezonas pirmo austeri. Desmitiem tūkstošu sulīgo delikatešu - molusku tiek apēsti Guinness austeru ceļā, uz kura aptuveni 30 krodziņi katram melnā Guinness alus pintes pircējam uzsauc jūras velšu plati.

Norises laiks: 23.-25.septembris

Foto: Receptes.lv

New York City Wine and Food Festival (Ņujorka, ASV)

Katru rudeni četras dienas Ņujorkā pulcē kulinārijas gigantus, slavenību šefpavārus, vīndarus un citus ar garšu pasauli saistītus grandus, lai ēstu, dzertu un izbeigtu badu pasaulē. Dzirdot vārdu salikumu “pārtikas festivāls”, pirmās asociācijas ir lielas vīna glāzes, daudz ēdiena un tas viss gandrīz par velti. Taču nē, šis ir bagāto un priviliģēto festivāls un līdz ar to nāk iespaidīga cenas zīme. Patiesībā 100% festivāla ienākumi virs viena miljona dolāru nonāk labdarībai un tieši tā ir festivāla būtība – ēst, dzert un izbeigt badu.
Festivālā pieejamas neskaitāmas meistarklases un semināri, turklāt šogad iespējams apmeklēt kūku dekorēšanas meistarklasi pie Martas Stjuartes. Dažādas radošās darbnīcas, vīna baudīšanas māksla, izēšanās un iedzeršana pie pasaules klases šefpavāriem un bārmeņiem.

Norises laiks: 13.-16.oktobris

Foto: Receptes.lv

LOPBURI MONKEY BANQUET (Lopburi, Taizeme)

Taizemes vidienē Lopburi provinces galvaspilsētā, aptuveni 150 kilometrus uz ziemeļiem no Bangkokas, novembra pēdējā svētdiena ir rezervēta Lopburi Pērtiķu banketam. Tiesa gan pašiem par banketa gardumiem var nākties pacīnīties. Visskaļākās pasaules viesības notiek par godu šiem garastu makakiem, kuri ir integrēti vietējā sabiedrībā, neraugoties uz viņu tieksmi uz kabatu zādzībām. Lopburi Pērtiķu mielasta festivāls ir plašs pilsētas mēroga festivāls, kurā vietējie iedzīvotāji piedāvā greznu svētku mielastu 3000 makaku pērtiķiem. Pasākums notiek “San Phra Kan” un “Phra Prang Sam Yot” svētnīcās, kur vairāk nekā 10000 cilvēku ierodas skatīties, kā pērtiķi mielojas. Lai saprastu, cik svarīgs ir šis mielasts, vispirms jāizprot pērtiķu loma Lopburi kultūrā. Šie primāti ir sabiedrības daļa, kam pilsētā ir brīva vaļa un iespēja iekļūt sabiedriskās ēkās un šķērsot ceļus, tāpat kā jebkuram citam pilsonim. Tie gan mēdz būt par traucēkli, zogot kā no vietējiem iedzīvotājiem, tā tūristiem, turklāt kopumā ir visai ļauni un agresīvi. Taču pilsētniekiem ir stingra pārliecība, ka tie nes laimi un veiksmi, tādēļ tiek uzskatīts, ka pērtiķu pabarošana nes veiksmi un labklājību.

Norises laiks: 27.novembris

Foto: Receptes.lv

Foto: Depositphotos.com

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu