"Ir laiks panikai, jo esam tuvu iznīcībai!" Mākslinieks attēlo dabas piesārņojumu pasaulē iecienītos ēdienos

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Igor Dobrowolski

Igors Dobrovoļskis (Igor Dobrowolski) ir ielu mākslinieks no Polijas, kurš radījis izcilus foto, kas ēdienos attēlo cilvēku traumatisko ietekmi uz apkārtējo vidi. Šādu porciju neviens no mums negribētu saņemt, va ne?

Igors Dobrovoļskis ir viens no radošākajiem māksliniekiem mūsdienu mākslas pasaulē. Viņa darbi atrodami vairāku slavenu cilvēku un kolekcionāru kolekcijās, piemēram, Čaninga Tatuma, Gigi Hadid, Nikolas Šerzingeras un citu. Pēdējo piecu gadu laikā viņa darbi ir starptautiski izstādīti Losandželosā, Londonā, Berlīnē, Varšavā.

Projekta mērķis ir rosināt domāt, kā izskatītos mūsu ēdienu porcijas, ja tās atspoguļotu vidi, krā dzīvojam? Autors vēlējās, lai katrs padomā par to, kādu ceļu mēs ejam, kā šobrīd mijiedarbojamies ar apkārtējo pasauli un kādu postu nodaram. 

Uzrunājām autoru un lūdzām sniegt viņa vērtējumu par šī brīža ekoloģisko situāciju, kas mudināja viņu radīt šos mākslas darbus: "Zeme šobrīd atrodas tādā stāvoklī ir tikai un vienīgi mūsu pašu lēmumu ietekmē, neatkarīgi no tā, vai mēs runājam par pārmērīgu produktu patēriņu, vai arī necienot ne dabu, ne apkārtējās dzīvās būtnes. Bet šos lēmumus mēs varam mainīt. Vēsturiski visas lielās pārmaiņas sākas ar cilvēku, kas pieņem lēmumu un sāk rīkoties tālāk nododot uzdevumus politiķu un likumu varā. Kā labi piemēri ir sieviešu un homoseksuāļu tiesības u.tml. Kad runa ir par dabas aizsardzību ir redzams milzīgs progress, īpaši jaunu cilvēku vidū, jo ir pienācis īstais laiks panikai, esam tik tuvu ierastās dzīves iznīcībai."

Jautājām māksliniekam, kāpēc tieši šāds problēmas atainojums un saņēmām atbildi: "Manipulācija ar sabiedrību ir ļoti progresējusi, lai cilvēkus mudinātu uz konkrētām darbībām un šādi foto attēlo, cik ļoti atkarīgi esam no materiālās pasaules un ko tā nodara mums un videi. Tām sabiedrības daļām, kuras var justies bezspēcīgas un uzskata, ka viņi jau neko nevar mainīt, es to saucu par nepieciešamu ilūziju. "

Daļa darbu apskatāmi arī mākslinieka mājas lapā un Instagram profilā.

Ieskaties, kā mākslinieks attēlojis mums apkārt esošo dabas piesārņojumu pasaulē iecienītos ēdienos.

Pīle apelsīnos ar degvielas mērci

Foto: Igor Dobrowolski

Vistas zupa Āzijas gaumē ar plastmasas nūdelēm

Foto: Igor Dobrowolski

Tikko no tīkla - garneles ar plastmasas piedevām

Foto: Igor Dobrowolski

Rikotas pelmeņi globālā plastmasas tīkliņā

Foto: Igor Dobrowolski

Ar plastmasu barotas mīdijas un pudeļu korķu šifonādi

Foto: Igor Dobrowolski
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu