Četras slavenības, kuras atteikušās no vegānisma. Kāpēc?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Reuters/Scanpix, Depositphotos

Brīdī, kad cilvēks nolemj kļūt par vegānu, skaidrs ir viens - ikdiena ievērojami mainīsies. Jāatzīst, ka tas ne visiem ir pa spēkam. Kuras pasaules slavenības atteikušās no vegānisma un kāds tam bijis iemesls, raksta portāls "Insider".

Anna Hateveja (Anne Hathaway) atteicās no vegānisma, jo tā nelika justies nedz veselai, nedz spēcīgai

Vegāniskam dzīvesveidam Anna Hatevja pievērsās 2011.gadā. Galvenais iemesls esot bijis svara zaudēšanos nolūkos, lai atveidotu kaķa sievietes lomu filmā "Tumšais bruņinieks atgriežas". 

Viņa sacīja, ka dažus gadus uzturējusi vegānisku dzīvesveidu, līdz filmēja filmu “Starp zvaigznēm”. 2014. gadā viņa pastāstīja Harper's Bazaar, ka filmas uzņemšana notika Islandē un tas bijis fiziski grūts posms - lielāko dienas daļu viņa pavadīja ļoti smagā kostīmā un tas bijis fiziski smagi. No vegānisma viņa atteicās, kad Islandē kādā restorānā nobaudījusi zivi saprata, ka nākošajā dienā vienkārši jūtas labāk. Aktrise skaidro: "Es vienkārši nejutos labi, veselīgi vai spēcīga".

Šobrīd viņas uzturā ir kā gaļa un zivis tā arī olas un piena produkti.

Kristena Bella (Kristen Bell) atteicās no vegānisma grūtniecības laikā

Aktrise ir veģetāriete kopš 11 gadu vecuma, bet par vegāni kļuva 2012.gadā, kad noskatījās dokumentālo filmu "Dakšiņas nažu vietā (Forksover knives)", kas stāsta par dažādām slimībām un ekoloģiskajām problēmām saistībā ar lopu audzēšanu pārtikai un to apstrādi. Bet Bella skaidro, ka sapratusi pirmās grūtniecības laikā, ka vegānisks uzturs nav viņai piemērots, jo tajā laikā arī strādājusi un viņai vienkārši bija nepieciešamas vairāk kalorijas.

Šodien Kristena Bella ir veģetāriete, bet ļoti atbalsta vegāniskās diētas piekritējus: "Es uzskatu, ka būt vegānam ir brīnišķīgi un šāda diēta lieliski ietekmē organismu. Arī dabai šāds ēšanas mehānisms nāk tikai par labu."

Elena Dedženeresa (Ellen DeGenerese) pārstājusi būt vegāne "bez īsta iemesla"

Aptuveni 2008.gadā Elena nolēma pievērsties vegānismam ētisku apsvērumu vadīta. Tolaik savā uzturā viņa neiekļāva nekādus dzīvnieku izcelsmes produktus un ikdienā baudīja daudz dārzeņus, zupas, rīsus, pākšaugus.

Sava stand-up priekšnesuma laikā 2019.gadā, kad izteica joku par to kā būt vegānei, sniedza arī komentāru, ka tāda vairs nav, lai gan uzskata, ka šī diēta ir ļoti veselīga. Viņa šo dzīvesveidu piekopa 8 gadus.

Komiķe skaidrojusi: "Es biju veselīgāka kā jebkad, man patika būt vegānei. Taču pēdējo divu gadu laikā es bez jebkāda iemesla sāku periodiski ēst zivis. Un es ēdu un ēdīšu olas, ja zināšu, ka vista kas tās dēj skrien svaigā gaisā kādā pagalmā un ir laimīga."

Zojai Dešanelai (Zooey Deschanel) vegānisms kļuva neiespējams citu, ar ēdienu saistību, problēmu rezultātā

Aktrise jau vairākus gadus nepiekopj vegānisku dzīvesveidu, jo viņa nedrīkst uzturā lietot ne soju, ne kviešus. Kā viņa pati atzina, būt vegānam, kas nepanes glutēnu ir nepanesami grūti. Laika posmā, kad viņa mēģināja būt vegāne ar visiem papildus nosacījumiem, viņa jutusi, ka organismam vienkārši trūkst kaloriju, lai spētu funkcionēt.

Lasi vēl:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu