Veiksmei: ko celt galdā sagaidot Jauno baltās metāliskās žurkas gadu? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Tuvojas balto jeb metāliskās žurkas gads. Lai mājai piesaistītu veiksmi un labklājību, sastādot Jaunā gada ēdienkarti, jāņem vērā gada simbola garšas izpusmes un vēlmes. Atceries, ka žurkai nepatīk delikateses un eksotika: viņai patīk vienkāršs, bet daudzveidīgs ēdiens.

 Tāpēc uz galda ir jāuzliek daudz uzkodu, salātu, desertu un citu labumu. Tajā pašā laikā ēdieniem nevajadzētu būt augstas kaloritātes - jo vieglāk, jo labāk.

Graudaugi un rieksti

Grauzējiem patīk ēst visu veidu labību un riekstus. Tāpēc kā garnīraam un piedevām uz Jaungada galda vajadzētu būt rīsiem, griķiem, bulguram, prosai. Riekstus var pievienot salātiem, desertiem, cepešos un ievietot mazās šķīvjos visā galdā. 

Siera šķīvji

Žurka mīl sieru, tāpēc uz Jaungada galda noteikti jābūt uzkodu šķīvjiem ar siera šķēlītēm. Bet ne visas šķirnes patiks grauzējiem: izvairies no tām, kurām ir asa smarža, piemēram, roquefort, brie, camembert. Tā vietā dod priekšroku sieriem ar neitrālu garšu - fetai , rikotai, holandiešu un citiem līdzīgajiem sieriem. Un noteikti pievieno siera platei mazās bļodiņās riekstus un medu - tas mājā piesaistīs bagātību un laimi.

Uzkodas

Tā kā Žurka mīl graudaugus, uz galda būs piemērotas visu veidu uzkodas uz maizes, it īpaši kliju maizes: kanapē maizītes, sviestmaizes, krekeri ar topingiem, grauzdiņi un citi tādi labumi. Cieņā būs arī uzkodas no dārzeņiem un jūras veltēm, kā arī visu veidu marinējumi un sālījumi - jo vairāk, jo labāk, jo žurkām patīk daudzveidība.

Gaļa un zivis

Neskatoties uz to, ka žurkas ir grauzēji, viņi arī ar prieku ēd vārītu gaļu - galvenais, lai tā būtu liesa. Piemērotākā būs teļa gaļa, truša, liellopa gaļa, vistas un tītara gaļa, kas pildīta ar graudaugiem, salāti, kuriem pievienots šķiņķis, plovs. Piemēroti arī ēdieni no jūras zivīm. No cūkgaļās, jēra, pīles un zoss labāk atteikties - žurkai nepatīk trekna gaļa.

Dārzeņi un augļi

Augļu un dārzeņu šķēles, pildīti pipari, kartupeļi un tomāti, cepti āboli ar medu un riekstiem, žāvēti augļi - tas viss iepriecinās žurku. Tajā pašā laikā, klājot galdu, mēģini izmantot tikai vienkāršos sezonas produktus - grauzējam nepatīk nekas eksotisks.

Dzērieni un deserti

Žurkai netīk stiprais alkohols, tāpēc svētku galdam izvēlies vīnu, šampanieti, sidru, kompotus un augļu dzērienus. Piemēroti ir arī visu veidu zema alkohola satura kokteiļi - žurku pievelk viss košais un saldais. Jābūt dažiem desertiem, ne obligāti izsmalcinātiem - parasts ābolu pīrāgs vai augļu želeja arī iepriecinās žurku.

Lasi vēl:

Avots: food.inmyroom

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu