Desmitgades spilgtākās tendences ēdienu un dzērienu pasaulē

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Katra desmitgade atnes jaunas vēsmas un aktualizē kaut ko, kas iepriekš nav bijis populārs. Melni saldējumi un burgeri, ļoti krākšņi piena un saldējuma kokteiļi - kas vēl mūs pārsteidzis šajā desmitgadē?

Varavīksnes saldumi

Kūkas, kēksiņi, virtuļi varavīksnes krāsās, lūk, kas iekarojis daudzas sirdis. Instagram un citas sociālo mediju platformas priecē ar tūkstošiem šo skaisto saldumu. 

Avokado maizītes - šīs dekādes un mileniāļu simbols

Avokado maizītes ir tieši tik vienkāršas, kā tās izklausās - vienkārši sagriezts vai biezenī saspaidīts avokado, kas izklāts uz mīkstas vai arī apgrauzdētas maizes. Nereti to papildina ar garšaugiem, olu vai kādu papildus dārzeni.

Foto: Depositphotos

Piena alternatīvas

Veselīgi un stilīgi piena vietā lietot auzu pārslu, sojas un dažādu riekstu aizvietotājus. Neatkarīgi no tā, vai patērētāju uztrauc piena nozares ietekme uz vidi, vai arī klasiskais piens netiek lietots veselīvas vai ētisku apsvērumu dēļ, skaidrs ir viens: šīs alternatīvas nekur neizzudīs.

Aktīvā ogle melniem ēdieniem

Šajā dekādē pārtikas produkti, kas izgatavoti ar aktivētu ogli, sāka aizstāt populāros varavīksnes izstrādājumus. Viss, sākot no saldējuma un beidzot ar burgera maizītēm tika gatavots ar šo sastāvdaļu.

Foto: Depositphotos

Matča

Matčas tēja ir pastāvējusi gadsimtiem ilgi, bet aptuveni 2016.gadā tā masveidā pārņēma vietni Instagram. Šī garša drīz vien tika iekļauta visur, kur vien iespējams: konfektēs, kūkās un ne tikai. 

Burgers bez gaļas

Šajā desmitgadē veģetārisms un vegānisms kļuvis populārāks kā jebkad. Tāpēc viens no "modīgajiem" ēdieniem ir burgeri un sendviči, kuros gaļa ir tikai vizuālais apmāns, jo patiesībā tur atrast var bietes, turku zirņus, pupiņas un soju. 

Kokosriekstu eļļa

Šī eksotiskā rieksta eļļa ir īsts desmitgades fenomens. Tas iemantojis savu popularitāti ne vien kulinārijā, bet arī skaistumkopšanas procedūrās.

Trakie saldējuma un piena kokteiļi

Saldējuma un piena kokteiļi cieņā ir jau ārkārtīgi ilgu laiku, tomēr tieši sājā dekādē tos sāka ļoti dekorēt ar kaudzi putukrējuma, šokolādes skaidiņām, mazajiem zefīriņiem, cukura bumbiņām un vēl, un vēl, un vēl...

Foto: Depositphotos

Kafijas dzērieni kā māksla

Kafija ar biezu putu kārtiņu tiek baudīta vairākas gadu desmites, tomēr tieši šajā populāri kļuva uz piena putām veidot mazus mākslas darbus vai ko uzrakstīt.

Cepumiņi, kuru recepte zināma jau simtiem gadu

Franču cepumiņi makarūni tiek gatavot, izmantojot saputotus olu baltumus un cukuru un mandeļu miltus. Recepte ir sena, bet savu popularitātes kulmināciju tie sasniedza tieši šajā desmitgadē. Vai nav forši, ka esi tam visam bijis liecinieks? 

Kale kāposts jeb lapu kāposts

Parasts kāposts, bet iemantojis milzīgu slavu. Līdz ar smūtiju kultu un veselīga dzīvesveida aktualizēšanos pasaulē, kale kāposts atrodams daudzās virtuvēs. Lielisks papildinājums smūtijiem vai veselīga alternatīva klasiskajiem kartupeļu čipsiem.

Foto: Depositphotos

Dārzeņu sulas

Jā, kādreiz dārzeņu sulas nebija ne uz pusi tik populāras kā tās ir kļuvušas pēdējo 10 gadu laikā. Iepriekš glāzēs pildīja vairāk augļu dzērienus, bet tagad nevienam vairs nešķiet dīvaini, ja glāzē ir pildīta, piemēram, biešu sula ar selerijas kātiem.

Ledus kafija

Pirms 10 gadiem auksta kafija bija tā, kas neizdzerta atstāta uz galda, bet nu jau tas ir dzērienu kartēs iekļauts gardums, kas īpaši iecienīts ir gada karstākajos mēnešos, kad kārojas kārtējā kofeīna deva, bet negribas svilināt mēli.

Lasi vēl:

Avots: Insider

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu