Piecas pazīmes, kas norāda, ka ir laiks samazināt savu kafijas patēriņu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Kafija ir lielisks dzēriens. Tas ne tikai palīdz pamosties no rīta, bet arī piepilda ar enerģiju uzlabo veselību. Ir tikai viens bet - ja patēriņš ir samērīgs! Kas var liecināt, ka kafijas ir par daudz? Skaidro "Good house".

Nepatīkamas, pat sāpīgas sajūtas vēderā

Sāpes vēderā var atgādināt krampjus, kas sievietēm rodas mēnešreižu laikā vai pirms tām, vai arī tā var būt dedzināšana vēderā vai sāpes, piemēram, kā saindēšanās gadījumā, - bet visi šie simptomi var liecināt, ka dzerts pārāk daudz kafijas. Kā atzīts nesenā pētījumā, daži kafijas savienojumi var stimulēt kuņģa sulas sekrēciju, kā rezultātā paaugstinās skābums un korodē kuņģa sienas. Ja kuņģis sāp bieži, mēģini atteikties no kafijas - tam vajadzētu palīdzēt.

Sirdsklauves

Visbiežākais sirdsklauvju iemesls ir alkohola vai kofeīna pārdozēšana. Un diemžēl tas nepavisam nav nekaitīgi: ja atstāj simptomu bez uzraudzības, galu galā varat gaidīt nopietnus sirdsdarbības traucējumus. Tāpēc atsakies no kafijas, negaidot, kamēr tevi piemeklē reiboņi un pat ģīboņi (jā, jā, tas ir nākamais posms).

Diareja jeb "ātras kājas"

Jā, dabīgajai kafijai ir caureju veicinoša iedarbība. Un, ja tu to dzer pārāk daudz vai pārāk bieži, šis efekts var pārsniegt tavas prognozes. Kopumā, ja tualetes apmeklējumi kļūst pēkšņi un nepatīkami, sāc ar kafijas baudīšanas samazināšanu.

Roku trīce

Kafija stimulē nervu sistēmu un palielina spēju koncentrēties - un tas ir labi. Bet, ja mēs ļaunprātīgi izmantojam stimulantu, centrālā nervu sistēma var reaģēt, piemēram, ar roku trīci - un tas noteikti nav tas, kas tev nepieciešams. Samazini devu vai pat pārtrauc attiecības ar kafiju, līdz viss izdodas.

Galvassāpes

Nelielas kofeīna devas var mazināt galvassāpes un pat novērst migrēnas lēkmi. Bet atslēgas vārds šeit ir "mazas". Kad kafijas ir par daudz (par daudz - tas ir vismaz piecas tases dienā), kofeīna pārpalikums var izraisīt nevajadzīgu nogurumu un galvassāpes. Tāpēc uzmanīgi novēro devu un nepārsniedz to robežu, kas liek jau justies diskomfortabli.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu