Burgerologs, parmezāna klausītājs, olīveļļas policija - ko viņi dara?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Pavārs, konditors, vīnzinis - kurš gan nezina ar ko nodarbojas šo profesiju pārstāvji. Izrādās, ka pasaulē pastāv absolūti neiedomājas profesijas, bez kurām mūsu ēdieni nebūtu tik baudāmi. Kādas tās ir un kāds ir to darba apraksts?

Siera someljē

Šie ir cilvēki, kuri profesionāli pārzina siera šķirnes, to ražošanas un glabāšanas sarežģītību. Viņi konsultē restorānu un veikalu klientus, sagatavo saderīgu sieru plates un pēc vienas smaržas var noteikt siera veidu. Reta profesija: lai kļūtu par ekspertu, tev ir nepieciešama kolosāla zināšanu bāze, plaša pieredze darbā ar sieriem un smalka garšas izjūta. Tā kā garša un smarža ir viņu galvenie darba rīki, siera someljē rūpīgi uzrauga veselību, nesmēķē un mēreni nelieto alkoholu.

Parmezāna klausītājs

Vēl viena neparasta profesija, kas saistīta ar sieriem, un precīzāk, ar parmezānu. Parmezāna klausītājs nepārbauda produkta kvalitāti pēc garšas, bet tikai pēc skaņas. Lai to izdarītu, viņš ar sudraba āmuru sasit siera galvu un izdara secinājumus par siera gatavības pakāpi un par tā atbilstību standartam. Protams, lai būu šīs profesijas pārstāvis, ir jābūt ļoti izcilai dzirdei, tāpēc par parmezāna klausītājiem tiek pieņemti tikai cilvēki ar muzikālu izglītību.

Tēju testētājs

Jā, jā, ir arī tāds, var viņus arī saukt par tējas someljē. Viņi kontrolē tēju izejvielu kvalitāti, izstrādā jaunus maisījumus, nogaršo tējas un izlemj, vai konkrētai šķirnei būs komerciāli panākumi. Profesija ir prestiža un ļoti atbildīga: testētājam nepieciešama ne tikai lieliska garšu un smaržu izjūta, bet arī analītiska domāšana un iekšēja nojauta. Vairums šīs profesija pārstāvji meklējami Japānā, Ķīnā un Indijā, kur tējas dzeršanai ir īpaša nozīme.

Olīveļļas policija

Olīveļļa ir viena no viltotākajām precēm. Lai apkarotu nelegālu šī produkta piegādi un uzturētu labu tēlu un augstu kvalitāti, Itālijā tika izveidota īpaša policijas vienība. Tās darbinieki restorānos un veikalos nosaka olīveļļas kvalitāti un sastāvu un konfiscē viltotas preces. Protams, ne visi var šādi rīkoties, tāpēc konkrētu nodaļu veido tikai īpaši apmācīti policisti.

Burgerologs

Trakā burgeru popularitāte ir novedusi pie jaunas profesijas - burgerologa. Šis speciālists nāk klajā ar jauna veida burgeriem. Burgerologs strādā tandēmā ar iestādes šefpavāru. Viņi nogaršo jaunu produktu, un, ja burgers šķiet veiksmīgs, šefpavārs to iekļauj ēdienkartē - burgerologa ienākumi ir atkarīgi no pieprasījuma pēc jauna ēdiena. Neskatoties uz šķietamo vieglprātību, šī profesija ir ļoti pieprasīta: par labiem burgerologiem notiek īsts karš starp ātrās ēdināšanas ķēdēm.

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu